Баклажанові канелоні або ж просто баклажанові рулети із фаршем є чудовою нагодою зібратися у родинному колі та відчути смак Італії.
Розповідає Інформатор Івано-Франківськ.
Для цього вам знадобиться:
- Баклажан – 2 шт.;
- М’ясний фарш – 250 г.;
- Томатне пюре (краще без консервантів) – 200 г.;
- Оливкова олія – 40 мл.;
- Зубки часнику – 2 шт.;
- Цибуля жовта ріпчаста – 1 шт.;
- Паприка мелена – 5 г.;
- Сіль – за смаком;
- Перець чорний мелений – за смаком;
- Перець червоний гострий сушений – за смаком;
- Часник сушений – 5 г.;
- Зелень – 20 г.;
- Орегано сушене – за смаком.
Спосіб приготування:
- Додайте до фаршу спеції, зелень. Також до нього дрібно натріть цибулину. Сформуйте довгі циліндрики.
- Баклажани наріжте тонкими слайсами. Доведіть до напівготовності на пательні, змащеній оливковою олією.
- Загорність циліндрики із фаршу у баклажанові слайси.
- Обсмажте подрібнений часник, додайте томатне пюре, а також сіль, перець та орегано. Розбавте суміш 200 мл води.
- Щільно розмістіть рулетики у соусі, накрийте кришкою та тушкуйте 25 хвилин. Або ж ви можете відправити все у духовку, тоді соус загусне, а верхівка підрум’яниться.
- Перед подачею не забудьте посипати пармезаном та прикрасити свіжим базиліком.
Смачного!
Читати також: Пісний борщ із квасолею: ситна та смачна страва
Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.
Головне фото – ілюстративне.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87
