Секрет цієї страви – у поєднанні двох текстур. Смак розсипчастої хрумкої картоплі доповнює ніжний вершковий соус з характерною кислинкою.
Інформатор Івано-Франківськ ділиться рецептом, який стане у нагоді як у якості гарніру до м’яса або риби, так і як самостійна страва.
Інгредієнти:
Для картоплі:
- Картопля 1 кг
- Олія 30 мл
- Сіль 5 г
- Перець чорний мелений 2 г
Для соусу:
- Огірки солоні 2 шт.
- Зелена цибуля 20 г
- Кріп свіжий 10 г
- Яйця курячі 2 шт.
- Зубки часнику 2 шт.
- Сметана 15% 3 ст. л. (для більш густого соусу взяти сметану більшої жирності)
Приготування:
Кожну картоплину ретельно промити, за потреби почистити щіткою. Від варити протягом 20-25 хв до м’якості (перевірити можна ножем – він має легко проходити крізь картоплину).
Розігріти духовку до 200°C. Застелити деко пергаментом або змастити тонким шаром олії.
Картоплю перекласти на деко і кожну притиснути, щоб утворились тріщини. Полити кожну картоплину олією, посипати сіллю і перцем. Запікати в духовці протягом 20 хвилин, до утворення золотистої скоринки.
Поки запікається картопля, час готувати соус.
Солоні огірки нарізати дрібними кубиками Подрібнити варені яйця, цибулю та кріп. Додати подрібнений часник і сметану. Перемішати до однорідності.
Гарячу картоплю викласти на тарілку. Соус подати окремо, або полити кожну картоплину перед подачею.
Смачного!
Читати також: Новорічний штолен: класична святкова випічка для домашнього столу
Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.
Джерело головного фото – Depositphotos.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87
