Картопля кумпір – це страва турецької кухні, яка швидко набирає популярності серед молоді, адже рецепт є простим та зрозумілим у виконанні. Пропонуємо спробувати власноруч приготувати та скуштувати запечену картоплину із м’ясом, кукурудзою та сиром.
Пише Інформатор Івано-Франківськ.
Інгредієнти:
- картопля – 2 шт.;
- масло вершкове – 2 ст. л.;
- твердий сир – 2 ст. л.;
- консервована кукурудза – 2 ст. л.;
- бекон – 4 шт.;
- ковбаски – 2 шт.;
- йогурт без наповнювача – 4 ст. л.;
- гілка кропу – 5 шт.;
- мариновані огірки – 3 шт.;
- сіль – за смаком.
Спосіб приготування:
- Промийте картоплю, повитирайте насухо та запікайте у фользі при 180°C протягом 2 годин.
- До йогурту без наповнювача додайте дрібно нарізані огірки, кріп, сіль – змішайте суміш.
- Готову картоплину надріжте, обережно дістаньте середину, у яку, в окремій ємності, потрібно замішати масло та сир. Готове пюре поверніть у надрізану картоплину та змастіть йогуртовим соусом.
- До картоплини додайте кукурудзу, дрібно нарізані ковбаски та бекон. Зверху посипте тертим сиром.
- Запікайте картоплю ще 5 хв при 180°C.
Смачного!
Читати також: Паста з вершковим соусом і грибами: легкий рецепт для домашньої вечері
Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.
Головне фото – ілюстративне.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87
