Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Картопля кумпір – новомодна страва турецької кухні

Картопля кумпір – новомодна страва турецької кухні

Картопля кумпір – це страва турецької кухні, яка швидко набирає популярності серед молоді, адже рецепт є простим та зрозумілим у виконанні. Пропонуємо спробувати власноруч приготувати та скуштувати запечену картоплину із м’ясом, кукурудзою та сиром.

Пише Інформатор Івано-Франківськ.

Інгредієнти:

  • картопля – 2 шт.;
  • масло вершкове – 2 ст. л.;
  • твердий сир – 2 ст. л.;
  • консервована кукурудза – 2 ст. л.;
  • бекон – 4 шт.;
  • ковбаски – 2 шт.;
  • йогурт без наповнювача – 4 ст. л.;
  • гілка кропу – 5 шт.;
  • мариновані огірки – 3 шт.;
  • сіль – за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Промийте картоплю, повитирайте насухо та запікайте у фользі при 180°C протягом 2 годин.
  2. До йогурту без наповнювача додайте дрібно нарізані огірки, кріп, сіль – змішайте суміш.
  3. Готову картоплину надріжте, обережно дістаньте середину, у яку, в окремій ємності, потрібно замішати масло та сир. Готове пюре поверніть у надрізану картоплину та змастіть йогуртовим соусом.
  4. До картоплини додайте кукурудзу, дрібно нарізані ковбаски та бекон. Зверху посипте тертим сиром.
  5. Запікайте картоплю ще 5 хв при 180°C.

Смачного!

Читати також: Паста з вершковим соусом і грибами: легкий рецепт для домашньої вечері

Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.

Головне фото – ілюстративне. 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору