Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Пісочне печиво до новорічних свят: простий рецепт смачної випічки

Пісочне печиво з волоськими горіхами

На свята завжди хочеться, щоб смаколики довше не закінчувались. Пісочне печиво може зберігатись кілька днів без втрати аромату і смаку. Йому легко надати будь-яку форму і прикрасити глазур’ю або посипкою.

Інформатор Івано-Франківськ ділиться рецептом випічки, які підійде і для ранкового чаювання, і для святкового столу.

Інгредієнти:

  • пшеничне борошно — 260 г;
  • вершкове масло — 150 г;
  • цукор — 100 г;
  • яйце — 1 штука;
  • волоські горіхи — 50 г;
  • розпушувач для тіста — 1 ч.л.;
  • ванілін —2 г.

Приготування:

Масло і яйця мають бути кімнатної температури.  Горіхи підсмажити на сухій сковорідці до підрум’янення.

Горіхи подрібніти блендером до стану порошку, покласти до миски. Всипати сухі інгредієнти: борошно, цукор, розпушувач і ванілін. Перемішати.

Розм’якшене вершкове масло порізати на маленькі шматочки, додаємо до миски з сухими інгредієнтами. Дерев’яною ложкою розтерти масу до однорідності.

Додати яйце, замісити тісто. Воно має бути еластичним, м’яким.

Загорнути у харчову плівку і покласти до холодильника на пів години.

Охолоджене тісто розкачати в пласт товщиною трохи менше сантиметра. Сформувати печиво. Розігріти духовку до 180 градусів. Випікати на вистеленому пергаментом деко 20 хвилин (до рум’яності).

За бажанням, обсипати пудрою, прикрасити глазур’ю, шоколодом або посипкою.

Читати також: Дієтичний йогурт з насінням чіа: простий та корисний сніданок

Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.

Джерело головного фото – сайт “Зелена садиба”.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору