Вареники є однією з обов’язкових страв різдвяного столу. Для Святої вечері їх готують пісними — без продуктів тваринного походження. Найпоширеніші начинки — картопля, квашена капуста, гриби або мак. Нижче подано класичний рецепт пісних вареників з картоплею.
Готуємо разом з Інформатором Івано-Франківськ.
Інгредієнти
Для тіста:
-
пшеничне борошно — 500 г
-
тепла вода — 250 мл
-
сіль — 0,5 ч. л
-
рослинна олія — 2 ст. л
Для начинки:
-
картопля — 600 г
-
цибуля — 1–2 шт.
-
рослинна олія — 2–3 ст. л.
-
сіль — за смаком
-
чорний мелений перець — за бажанням
Приготування
У теплій воді розчиняють сіль, додають рослинну олію. Поступово всипають борошно та замішують м’яке, еластичне тісто. Його накривають рушником і залишають відпочити на 20 хвилин.
Картоплю очищають, відварюють до готовності та потовкують до однорідної маси. Цибулю дрібно нарізають і обсмажують на рослинній олії до золотистого кольору, після чого додають до картоплі, солять і перемішують.
Тісто розкачують тонким шаром, вирізають кружальця. У центр кожного кладуть начинку та щільно зліплюють краї. Вареники опускають у підсолену киплячу воду і варять 3–4 хвилини після спливання.
Готову страву заправляють обсмаженою цибулею з олією.
Традиційна нотка
На Святий вечір вареники подають без сметани та вершкового масла. Страва символізує достаток і єдність родини та займає почесне місце серед дванадцяти пісних страв різдвяного столу.
Смачного!
Читати також: Класичний рецепт пасти болоньєзе
Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87
