Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Пісні вареники — традиційна страва Святої вечері

Вареники є однією з обов’язкових страв різдвяного столу. Для Святої вечері їх готують пісними — без продуктів тваринного походження. Найпоширеніші начинки — картопля, квашена капуста, гриби або мак. Нижче подано класичний рецепт пісних вареників з картоплею.

Готуємо разом з Інформатором Івано-Франківськ.

Інгредієнти

Для тіста:

  • пшеничне борошно — 500 г

  • тепла вода — 250 мл

  • сіль — 0,5 ч. л

  • рослинна олія — 2 ст. л

Для начинки:

  • картопля — 600 г

  • цибуля — 1–2 шт.

  • рослинна олія — 2–3 ст. л.

  • сіль — за смаком

  • чорний мелений перець — за бажанням

Приготування

У теплій воді розчиняють сіль, додають рослинну олію. Поступово всипають борошно та замішують м’яке, еластичне тісто. Його накривають рушником і залишають відпочити на 20 хвилин.

Картоплю очищають, відварюють до готовності та потовкують до однорідної маси. Цибулю дрібно нарізають і обсмажують на рослинній олії до золотистого кольору, після чого додають до картоплі, солять і перемішують.

Тісто розкачують тонким шаром, вирізають кружальця. У центр кожного кладуть начинку та щільно зліплюють краї. Вареники опускають у підсолену киплячу воду і варять 3–4 хвилини після спливання.

Готову страву заправляють обсмаженою цибулею з олією.

Традиційна нотка

На Святий вечір вареники подають без сметани та вершкового масла. Страва символізує достаток і єдність родини та займає почесне місце серед дванадцяти пісних страв різдвяного столу.

Смачного!

Читати також: Класичний рецепт пасти болоньєзе

Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору