Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Домашній пляцок: покроковий рецепт для святкового столу

Пляцок — традиційна домашня випічка, яка поєднує м’яке тісто, фруктову начинку та ніжний крем. Такий десерт підходить як для родинних свят, так і для звичайного домашнього чаювання.

Готуємо разом з Інформатором Івано-Франківськ.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 4 яйця

  • 200 г цукру

  • 200 мл кефіру

  • 100 мл олії

  • 1 ч. л. соди

  • 1 ч. л. розпушувача

  • 400–450 г борошна

  • 2 ст. л. какао

Для начинки:

  • 500 г густого повидла або вишень без кісточок

  • 2 ст. л крохмалю

Для крему:

  • 500 мл молока

  • 2 яйця

  • 3 ст. л борошна

  • 200 г вершкового масла

  • 150 г цукру

  • 1 пакетик ванільного цукру

Приготування тіста

Яйця збити з цукром до світлої однорідної маси. Додати кефір, олію, соду та розпушувач, ретельно перемішати. Поступово всипати борошно й замісити м’яке тісто. Розділити його на дві частини, в одну додати какао.

Формування та випікання

Світле тісто викласти у форму, застелену пергаментом, розрівняти. Зверху викласти повидло або вишні, посипати крохмалем. Темне тісто натерти на терці поверх начинки.
Випікати при температурі 180 °C протягом 35–40 хвилин. Готовий корж повністю охолодити.

Приготування крему

Яйця розтерти з цукром і борошном, влити молоко. Варити на повільному вогні до загустіння, постійно помішуючи. Охолоджену масу з’єднати з м’яким вершковим маслом і ванільним цукром, збити до однорідності.

Збірка пляцка

Охолоджений корж розрізати горизонтально на дві частини. Нижній корж змастити кремом, накрити верхнім. Готовий пляцок поставити в холодильник щонайменше на 3 години для стабілізації.

Подача

Перед подачею нарізати пляцок порційними шматками. За бажанням можна присипати цукровою пудрою або прикрасити шоколадною стружкою.

Смачного!

Читати також:

Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору