Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

Що треба знати прикарпатському бізнесу під час війни: кредити під 0% та скасування більшості дозволів

Під час війни будь-який український бізнес зможе отримати кредит під 0% та один місяць після війни. Запровадять і масштабну дерегуляцію.

Повідомляє Інформатор з посиланням на звернення президента Володимира Зеленського.

За його словами, уряд підготував розширення програми кредитування для підприємців на базі програми 5-7-9%.

“Створюємо нову можливість. Будь-який бізнес зможе отримати кредит під 0% на час воєнного стану плюс один місяць після війни. Далі буде мінімальна ставка — 5%. Загальний обсяг кредиту може бути до 60 млн грн. Щоб було ширше коло тих бізнесів, які зможуть скористатися нашою програмою”, – зазначив президент.

Глава держави також заявив, що Кабмін проголосує за масштабне скорочення регулювань: із 600 дозволів та ліцензій обов’язковими залишаться лише близько 20. Йде мова про ті дозволи, які не можна скасувати. Наприклад, поводження з радіоактивними відходами.

Для абсолютної більшості бізнесів в Україні працюватиме декларативний принцип, тобто оголосив про початок діяльності — і вільно працюєш.

Також президент закликав депутатів та урядовців знайти законодавчу можливість, щоб держава гарантувала 100% вкладів у всіх українських банках, а не частину вкладів, як зараз.

Софія Сіренко

Нагору