Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Українці зможуть обміняти готівкову гривню в польських банках

Українці, які перебувають у Польщі, можуть обмінювати української гривні в готівці на польські злоті.

Повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу Нацбанку.

Угода набирає чинності з 25 березня. З цього дня українці можуть звернутися до окремих відділень банків Польщі для обміну готівкової гривні на польські злоті. Курс обміну буде максимально наближеним до офіційного. Інформація про конкретні відділення банків повідомлять додатково.

За цим механізмом українці зможуть обміняти загалом до 10 тисяч гривень готівкою на одну особу. Польські банки прийматимуть банкноти номіналом від 100 до 1000 гривень (банкноти нижчих номіналів та монети не прийматимуться для обміну).

Для допомоги українцям Національний банк України готовий викупити у Національного банку Польщі готівкову гривню на суму до 10 млрд гривень.

“Багато представників хороброго українського народу, рятуючись від злочинної військової агресії, приїхали до Польщі. Часто при собі вони мають лише готівкову гривню (взяту поспіхом), яку поки що не змогли обміняти на злоті. З першого дня війни Національний банк Польщі разом із нашими друзями з Національного банку України працює над розв’язанням цієї проблеми. Важливо, щоб героїчні захисники України знали, що ми дбаємо про їхні родини. Я дуже задоволений врегулюванням цього дуже важливого для українських біженців питання”, – сказав професор голова Національного банку Польщі Адам Глапінський.

Нагору