Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

Детективи НАБУ викрили «на гарячому» посадовців СБУ в Івано-Франківській області

Сьогодні, 16 квітня, детективи НАБУ за процесуального керівництва прокурорів САП затримали працівників СБУ та поліції Прикарпаття під час отримання хабара. 

Повідомляє Інформатор з посилання на пресслужбу НАБУ.

За даними слідства, старший оперуповноважений УСБ України в Івано-Франківській області та один із посадовців слідчого відділу СУ ГУНП цієї області вимагали та одержали неправомірну вигоду за вчинення слідчих і процесуальних дій стосовно підозрюваного у кримінальних провадженнях за фактами незаконного зберігання та збуту наркотичних засобів.

Їх підозрюють у можливому впливу на суддів при зміні запобіжного заходу – за це правоохоронці вимагали 9 тис. доларів США.

Також йшлося про можливу зміну підслідності, яку «оцінили» у 15 тис. доларів США.
Їх викрили «на гарячому», під час одержання чергового траншу неправомірної вигоди у 10 тис. доларів США.

#НАБУ та #САП встановили, що окрім надання неправомірної вигоди, підозрюваний мав фактично підкинути в заздалегідь визначене викритими правоохоронцями місце в житлі його спільника психотропну речовину (амфетамін), що потягло б за собою подальше незаконне притягнення особи до кримінальної відповідальності.

Вирішується питання про повідомлення їм про підозру.

Операцію здійснено за сприяння керівництва Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції України.

Читайте також: На Франківщині судитимуть за хабар держслужбовця.

Дмитрій Зубрицький

Нагору