Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Франківську інспектори з паркування штрафують водіїв-порушників

В Івано-Франківську продовжують роботу інспектори з паркування – автомобілів побільшало, як і порушників правил дорожнього руху. 

Повідомляє Інформатор.

Так, сьогодні на вулиці Шпитальній інспектори знайшли декілька припаркованих з порушенням автівок.

Нагадаємо, інспектор з паркування відновили роботу в березні.

Як працюють інспектори з паркування?

У разі виявлення порушення інспектор з паркування має право на місці без участі водія, який притягається до адміністративної відповідальності, виносити постанову за порушення правил зупинки та паркування транспортних засобів.

Притягнення до адміністративної відповідальності проводиться за порушення правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів зафіксованих шляхом фото-відеофіксації згідно наступних норм Кодексу України про адміністративні правопорушення:

Част. 1 ст. 122 КУАП за порушення п 15.10 ПДР, стоянка в зоні дії заборонних знаків: 3.34, 3.35.

Порушення правил стоянки біля дорожніх розміток: 1.4, 1.10.1 ПДР жовтого кольору. Санкція – штраф в розмірі 340 грн.

Част. 3 ст.122 КУАП за порушення п.15.9 ПДР, зупинка на пішохідному переході (або ближче 10 метрів до пішохідного переходу або краю перехрестя та в місцях виїзду з прилеглої території, ближче 30 м від посадкових майданчиків для зупинки маршрутних транспортних засобів, а коли їх немає – ближче 30 м від дорожнього знака такої зупинки з обох боків), що перешкоджає іншим учасникам дорожнього руху, в т.ч. пішоходам. Санкція – штрафу в розмірі 680 грн.

Якщо штраф оплачений порушником протягом 10 банківських днів з дати порушення – санкція зменшується на 50 відсотків. Штраф вважається оплаченим в повному обсязі.

Якщо накладений штраф не оплачений впродовж 30 днів, то постанова про притягнення до адміністративної відповідальності направляється у Відділ державної виконавчої служби за місцем реєстрації власника авто. Якщо транспортний засіб зареєстрований на юридичну особу, до відповідальності притягається керівник, або уповноважена особа.

Читайте також: У Франківську на потреби ЗСУ передадуть шість конфіскованих автомобілів.

Нагору