Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Картами Google Maps можна користуватися без інтернету. Як саме?

Відтепер можна завантажити додаток з картами Google Maps і користуватися ним без інтернету. 

Повідомляє Інформатор.

Все більше і більше стає необхідність у користуванні гаджетами. Фактично зараз без них не можна прожити і кількох днів. Але гаджет без інтернету, як авто із пробитим колесом: деякий час їхати можна, але водій дуже обмежений в швидкості, в керуванні та маневреності. Машина не виконує всі функції.

Так само зі смартфоном. Якщо немає інтернету, то телефон перетворюється у приймач викликів, іноді ще й у пристрій для фотографій.

Але ситуації стаються різні, і іноді дуже треба швидко зорієнтуватися на місцевості, а інтернет не працює. Запитувати у місцевих? А якщо нікого на вулиці немає?

От тут на допомогу приходять офлайн карти (карти, що працюють без підключення до інтернету), і Google Maps вирішили теж зробити свій додаток з можливістю функціонувати офлайн. Але почекайте. Не спішіть переходити до App Store чи Google Play Market.  Для того, аби ви все правильно зробили і у вас карти працювали, як треба, Інформатор надасть покрокову інструкцію, яку опублікувало одне з зарубіжних інтернет видань.

Перед завантаженням карти необхідно виконати кілька вимог, які є однаковими для iOS і Android. По-перше, потрібно переконатися, що ви не перебуваєте в режимі анонімного перегляду. По-друге, вам знадобиться підключення до інтернету, щоб прокласти маршрут.

 

Інструкція на iOS та Android:

 

1. Відкрийте програму Google Maps.

2. Знайдіть потрібне місце.

 

3. Торкніться назви або адреси розташування.

 

     4. Прогорніть сторінку вгору.

5. Натисніть на три крапки у правому верхньому куті

 

6. Оберіть «Завантажити офлайн-карту»

 

7. Оберіть місце, яке вам потрібно завантажити

 

8. Натискайте «Завантажити»

9. Місцина завантажена!

 

Інформатор бажає вам завжди мати стабільний інтернет зв’язок, а якщо він зникне – то вантажте карту, і будете спокійні за те, що точно не заблукаєте!

 

Читайте до теми: Сотні IT-фахівців Прикарпаття у перші дві доби війни долучилися до боротьби з пропагандою ворога

 

Артем Тригуб

Нагору