Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

Держпродспоживслужба перевірить ринок нафтопродуктів

Сьогодні, 10 травня, відбувся пресбрифінг в ОДА за участі представниці Держпродспоживслужби області Віти Сиромятнікової.

Повідомляє Інформатор.

З 24 лютого на Прикарпатті велася щоденна перевірка цін на продукти харчування, фармацевтику і паливо. Також проводилась інформаційно-роз’яснювальна робота щодо недопущення підняття вартості на продукти.
Протягом квітня – першого тижня травня скарг на необгрунтоване підняття цін не надходило. Були поодинокі заяви щодо зростання вартості фармацевтичних засобів, але не всі з них знаходяться під державним регулюванням.

Головне управління Держпродспоживслужби щоденно проводить близько 160 перевірок цін на продовольчі продукти, 87 спостережень за вартістю нафтопродуктів та близько 60 — за лікарськими засобами.

За результатами спостережень, виявлені порушення щодо встановлення вартості на паливо.

“Усім суб’єктам господарювання, в яких за результатами моніторингу виявили завищення роздрібних цін на нафтопродукти, роздали рекомендаційні листи з вказанням граничних роздрібних цін і зобов’язанням дотримуватися чинного Законодавства”, — повідомила начальник сектору контролю за регульованими цінами ГУ Держпродспоживслужби області Віта Сиромятнікова,

Якщо ви стали свідком необгрунтованого завищення цін, Інформатор нагадує як і куди подати скаргу.

 

Анастасія Стецькович

Нагору