Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

За квітень франківські інспектори з паркування склали більше 1400 постанов

В Івано-Франківську інспектори з паркування у квітні склали 1479 постанов на порушників правил паркування.

Про це Інформатору повідомив заступник міського голови, директор Департаменту інфраструктури, житлової та комунальної політики Михайло Смушак.

Сума, яка надійшла завдяки роботі інспекторів, – 270 тис. грн.

Інспектори з паркування відновили роботу у березні. Тоді вони склали 764 постанови. Для порівняння ще цифри: у січні цього року склали 1171 постанову, у лютому – 1392.

Двоє інспекторів з паркування пішли воювати, тож у штат прийняли двох жінок.

“Інспектори з паркування зараз вийшли на рівень грудня – січня 2021 року. Щодня вони активно працюють на вулицях. Ми планували збільшити штат до 10 людей, але поки що змушені від цього відмовитися. Якщо ситуація буде стабільна, доберемо штат”, – розповів Михайло Смушак.

Як працюють інспектори з паркування?

У разі виявлення порушення інспектор має право на місці без участі водія, який притягається до адміністративної відповідальності, виносити постанову за порушення правил зупинки та паркування авто.

Притягнення до адміністративної відповідальності проводиться за порушення правил зупинки, стоянки та паркування машин зафіксованих шляхом фото-відеофіксації згідно наступних норм Кодексу України про адміністративні правопорушення.

На оплату штрафу порушник має 10 днів, а після – сума збільшується вдвічі.

Софія Сіренко

Нагору