Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

55% опитаних росіян “за” війну в Україні

Серед тих, хто підтримує повномасштабне вторгнення  – працівники правоохоронних органів, держслужбовці та пенсіонери.

Пише Інформатор, посилаючись на повідомлення РБК.

Ще 29% опитаних висловилися за скасовування “спецоперації” росії. Війну підтримують 59% чоловіків та 52% жінок, проти неї висловилися 25% та 32% відповідно.

Проти війни висловилася більшість росіян у всіх вікових групах віком від 30 років, лише серед людей від 18 до 29 років тих, хто підтримує вторгнення, менше половини — 42%.

Серед тих, хто підтримує вторгнення в Україну, найбільше співробітників правоохоронних органів (80%), пенсіонерів (63%), держслужбовців (62%), працівників ЖКГ (54%). Проти війни більшість працівників науки (85%), більша частина працівників сфери реклами та ЗМІ (54%), 40% працівників культури, приблизно стільки ж студентів та безробітних.

Серед росіян, які бували за кордоном, частка противників війни вища, ніж у тих, хто ніколи не виїжджав (34% проти 25%).

Більшість тих, хто підтримує війну, дізнається про ситуацію в Україні з теленовин – 66%.

Опитування також показало, що 79% прихильників війни вважають, що вторгнення йде успішно для російської армії, з ними не погоджуються більшість її противників — 72%.

Ті, хто задоволений ситуацією в росії, здебільшого підтримують напад на Україну (73%). Серед тих, хто не задоволений становищем справ, 51% – противники війни.

Три чверті прихильників вторгнення в Україну (77%) хотіли б відновити кордони СРСР, більш як половина противників не підтримує цю ідею (66%).

Цікаво, що росіяни, які мають друзів чи родичів в Україні, як правило, частіше виступають проти війни, але загалом різниця невелика – 65% проти 60%.

Найбільше противників вторгнення в Україну у Північно-Кавказькому та Сибірському федеральних округах, прихильники переважають у Далекосхідному та Центральному округах.

 

Нагору