Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Де у Франківську придбати вишиванки

До Міжнародного дня вишиванки, який цьогоріч припадає на 19 травня, чи не кожен хоче прикрасити свій гардероб вишитим вбранням.

Інформатор зібрав крамниці, де можна придбати вишиванки.

Кілька крамниць з вишиваним вбранням знаходяться у “Бастіоні”. Ціни тут доволі різні, бо продають різний одяг, зокрема, і дизайнерський.

При вході розташований магазин від дизайнерки Любові Чернікової. Тут продають унікальний одяг з етно-мотивами та вишивкою.

У крамниці можна придбати жіночі та чоловічі вишиванки, вишиті плаття. Вартість – різна. Так, жіночу блузку можна купити за 3500 грн, чоловічу – за 4900 чи 5500 грн. Побачити асортимент можна на сайті.

Також у “Бастіоні” майже поруч “Chernikova” магазин “Квадро”. Тут жіночі вишиванки коштують від 1300 до 2000 грн. Вишиті плаття – 2500 – 4000 грн.

Схожі ціни і в інших крамницях “Бастіону”.

У магазинах також можна придбати прикраси і сумки в етно-стилі, а також безліч сувенірів.

Галерея “Бастіон” знаходиться на вулиці Фортечний провулок, 1. Графік роботи з 10 до 19 год.

“Майстерня вишивки” знаходиться поблизу “Бастіону”. Тут можна придбати чоловічі та жіночі вишиванки. У середньому на них ціна 1500 грн. Жіночу можна купити й дешевше – по 550 грн. Жіночі вишиті плаття дорожчі – від 2000 до 6000 тисяч гривень.

У магазині “Лілея”, що на вулиці Галицькій, продають вишиванки та вишивані плаття. У середньому вартість 2000 – 3000 грн.

На вулиці Низовій є крамниця “Вишиванка”. Там теж можна знайти жіночі, чоловічі сорочки,  і сукні.

Вишиванки також можна знайти на вулиці Шашкевича, поблизу стометрівки. Але там малий вибір, бо крамниця спеціалізується на українських сувенірах.

Софія Сіренко

Анастасія Стецькович

Нагору