Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Прикарпатські спортсмени здобули найвищі нагороди на міжнародних чемпіонатах

Сьогодні, 19 травня, в Івано-Франківську нагородили чемпіонів та призерів Європи і переможців Дефлімпійських ігор-2021.

Повідомляє Інформатор.

Франківці привезли нагороди з чемпоінату Європи з таеквон-до. Анна Сірокваша, Кіра Чекіс, Артур Кузьмін вибороли перші місця, Тимофій Матвійчук – друге місце. А загалом команда України здобула золоту нагороду в командному спарингу серед юніорів.

Вихованці Івано-Франківської ДЮСШ №2 обласної ради (Коломия) привезли з чемпіонату Європи з пауерліфтингу чотири “золота”. А загалом команда України з пауерліфтингу здобула золоту нагороду в командному заліку серед юніорів.

Так, Іванна Голіней у присіданні (вага 145 кг) здобула 1 місце, за жим лежачи 85 кг у неї 2 місце, тяга 130 кг – 1 місце. Дмитро Голіней привіз два перших місця і одне друге, а у Віктора Голінея – три “золота”.

Вікторія Костюк виборола перше місце серед юніорок (присідання 210 кг) перше місце, за жим лежачи і тягу 165 кг – друге.

Спортсменка наполегливо готувалася до змагань:

“Спочатку було важко, бо перший місяць війни тренувань не було. Дякуємо тренерам, які допомогли нам там швидко підготуватися. Для нас велика честь представляти Україну на таких змаганнях. Коли виходиш на поміст – страшно. Однак потім про все забуваєш, у тебе лише одна ціль”, – каже дівчина.

На Дефлімпійських іграх Назарій Левицький здобув три золоті нагороди. У таких змагання він взяв участь уперше.

“Спринт – це перша золота нагорода. Бігали по поверхах, трохи не розумів, як це робиться, бо раніше так не бігав. Вигравши спринт, я автоматично виборов собі місце в естафеті один чоловік – одна жінка. Вони не поступалися, бігали другими, але на своєму етапі я вирівняв все. Таким чином в іншої команди ми виграли 5 хв”, – розповідає Назарій.

Володимир Рій у складі національної дефлімпійської збірної команди України здобув фінальне золото з футболу Дефлімпіади-2021. У матчі з Францією перемогли з рахунком 1:0.  У медальному заліку Україна здобула  138 нагород, з яких 62 золотих, 38 срібних, 38 бронзових та впевнено посіла перше місце серед країн-учасників.

Софія Сіренко

Нагору