Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Івано-Франківську відбувся дружній пікнік для переселенців

Сьогодні, 29 травня, у внутрішньому дворику простору “ВДОМА” з 12.00 до 15:00 відбувся безкоштовний захід для переселенців. На святі були різноманітні активності для діток та їхніх батьків.

Повідомляє Інформатор.

Захід організовано за підтримки Уряду Канади у рамках проєкту “Жінки України: залучені, спроможні, незламні”, що впроваджується організацією Пакт.

Пікнік відвідало більше 50-ти дітей, та 70-ти дорослих. На початку усі пройшли реєстрацію, де вручали купони на різноманітні активності, а також на кожному купоні були лотерейні номерки. В кінці заходу розігрували різні призи.

“З 25 лютого ми активно надаємо допомогу переселенцям, вивчаємо потреби, шукаємо ресурси, аби продовжити цю підтримку, у тому числі – емоційну і психологічну. Ми бачимо і знаємо про бажання і потребу людей спілкуватися, ділитися історіями і враженнями, саме тому організовуємо цей дружній пікнік, де вони можуть знайти земляків, можливості, аби трохи відволіктися від черг і пошуків, отримати позитивні емоції”, – розповідає організаторка заходу Наталія Вишневецька.

Розпочали захід з майстер-класу розпису пряників. Дітки активно виготовляли печиво, використовуючи наповнювачі для кондитерських виробів. Більшість діток зробили патріотичні вироби.

Також біля дворику відбулася зустріч з патрульними поліції, де вони продемонстрували правила поводження велосипедистів на дорозі. Провели естафету з об’їжджанням конусів та пішохідного переходу.

“Провели майстер-клас для діток, які катаються на самокатах, велосипедах. Розповіли, як безпечно пересуватися вулицями. Провели пізнавальну естафету. Тим хто правильно виконав завдання – вручили світлоповертальні смужки. Всі дітки молодці, уважно слухали”, – розповіла інспекторка патрульної поліції Тетяна.

А вже після того як пройшли усі випробування від патрульної поліції – дітки бавилися у хокей, тим самим розвивали роботу у команді.

У середині дворику діток та їхніх батьків пригощали смаколиками у стилі міського барбекю. Під час частування, можна було побачити виставку картин, художників: Оксана Тимчишиної, яка переїхала з Запоріжжя та Михайла Мушехи з Харкова. Та насолодитися виступом музичного гурту The Songs.

А також відбулися майстер-клас з крапкового розпису та створення трафаретів (образ дитини) на розмальовках.

Поки дітки розважалися, батьки зробили обмін інформацією про послуги і самореалізацію у вигляді асоціативної карти нашої держави. 

Дружній пікнік пройшов у дружній та веселій атмосфері. Усі залишилися задоволені.

Слава Україні! Разом до Перемоги!

Вадим Оксенчук

 

Нагору