Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Прикарпатський університет відчинив свої двері для абітурієнтів

У суботу, 28 травня, в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника відбувся День відкритих дверей. Його провели онлайн у межах проєкту “Обери своє майбутнє”.

Інформатор теж став учасником заходу.

До онлайн-події приєдналося більше 800 учасників. Серед них — цьогорічні випускники Івано-Франківщини, їхні батьки, вчителі, викладачі ПНУ та працівники відділів освіти.

Щоб вступити в університет, потрібно мати базу вступу — повну загальну середню освіту. Її має засвідчити документ, виданий наприкінці навчання. Також необхідно скласти національний мультипредметний тест (НМТ), який ввели цього року замість ЗНО.

Для подання заяви на вступ, потрібно зареєструвати електронний кабінет. Його можливо створити за умови реєстрації на НМТ.

Після реєстрації на тестування, кожен абітурієнт отримує сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання, на якому вказані номер і пін-код. Ці дані потрібні для реєстрації в електронному кабінеті.

На інформаційній сторінці сайту “Українського центру оцінювання освіти” впродовж 20 травня-7 червня потрібно підтвердити своє бажання пройти тест з НМТ. До 12 липня прийде запрошення з інформацією про місце, час і дату проведення тесту. Пройти його можна в період з 18 липня по 10 серпня. До 12 серпня будуть оголошені результати.

Тест включатиме завдання української мови, історії України і математики. На виконання 60 тестових завдань надають 120 хвилин.

Зареєструвати електронний сайт вступника можна на сайті vstup.edbo.gov.ua з 1 липня цього року.

Подача заяв на вступ до ПНУ проходитиме з 29 липня до 23 серпня.

Відповідальний секретар приймальної комісії ПНУ розповів, що Прикарпатський університет пропонує навчання на понад 80 спеціальностях. В університет можна вступити як на контрактну, так і на бюджетну форму навчання.

При вступі на кон’юктурні спеціальності, серед яких філологія, журналістика, соціальні та поведінкові науки, право, управління та адміністрування, інформаційні технології, охорона здоров’я, сфера обслуговування та міжнародні відносити, складати НМТ обов’язково. До тестування також додається мотиваційний лист .

Для вступу на творчі спеціальності, серед яких фізична культура і спорт, дизайн, хореографія, музичне, образотворче, декоративне і сценічне мистецтво, обов’язковим є складання творчого конкурсу та НМТ для тих, хто хоче вступити на бюджет. До тестування також додається мотиваційний лист. Хто планує вступати на контрактну форму, НМТ проходити не обов’язково.

Для вступу на інші спеціальності необхідний мотиваційний лист і НМТ для охочих вчитися на бюджеті. 

Як писати мотиваційний лист – рекомендації тут.

Правила прийому на кафедру військової підготовки

Навчання на кафедрі військової підготовки триває до 2 років. Сюди приймають громадян України, які мають або здобувають ступінь вищої освіти не нижче бакалавра, придатні до військової служби за станом здоров’я та морально-діловими якостями.

Терміни зарахування

Прийом заяв для тих, хто навчається у ВНЗ, а також бакалаврів, розпочався 4 квітня. Вступні випробування відбудуться з 21 червня до 24 червня, а зарахування до 4 липня.

Бакалаври, які не навчаються в університеті, подають документи з 18 липня, у них вступні будуть з 16 серпня до 18 серпня.

Ті, що вступили навчання у Прикарпатський на основі освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста та інших ЗВО;
громадяни України, які навчаються у вищих навчальних закладах, подають документи з 5 вересня.

Документи для вступу:

  • заяву встановленої форми на ім’я голови приймальної комісії;
  • копію посвідчення про приписку до призовної дільниці (для осіб чоловічої
    статі);
  • копію довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки
    платника податків;
  •  копію паспорта громадянина України (з додатком);
  • дві кольорові фотокартки розміром 3 х 4 см.

Якщо маєте закінчену вищу освіту – копію документа та додатка до нього. Копії документів без оригіналів не приймають.

Вступні іспити з оцінки рівня допризовної підготовки відбуваються в усній формі. Вони оцінюються за 10-бальною шкалою. Вступник допускається до участі у конкурсному відборі, якщо кількість балів зі вступного випробування складає не менше 5 за 10-бальною шкалою.

Оцінка рівня фізичної підготовленості вступників визначається за результатами практичного виконання фізичних вправ відповідно до нормативів, установлених Міноборони України. Усі вправи приймаються в один день. Для виконання дається одна спроба.

Контакти приймальної комісії:

  • Гуманітарний корпус, аудиторія 101 (вхід з вулиці Чорновола), Івано-Франківськ 76018
  • Телефон: 0342 596060 (з 01.07.2022 р.)
  • Телефон мобільний: основний: +(380) 95 029 77 89; додатковий: 0667257241;
  • E-mail: admission@pnu.edu.ua

Графік роботи приймальної комісії:

  • з понеділка по п’ятницю з 9:00-17:00 год.,
  • перерва – 13:00-14:00 год.
  • 22.07, 04.08 ‒ до 18.00.
  • у суботу працюють 9:00-14:00 год., без перерви; 16.07 ‒ до 18.00

Анастасія Стецькович

Нагору