Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Як відпочити в горах не тільки гарно, але й безпечно

Протягом вихідних на Франківщині рятувальники допомогли 5 людям, які рухалися гірськими маршрутами. Головне управління ДСНС закликає прикарпатців дотримуватися правил безпеки під час туристичних походів.

Про це пише Інформатор з посиланням на рятувальників.

Зокрема, 28 травня гірська ДСНС надала допомогу двом постраждалим на горі Маковиця. А наступного дня рятувальники відшукали групу туристів, які зійшли з маршруту.

Головне управління ДСНС в Івано-Франківській області застерігає, що під час погіршення погодних умов краще утриматися від походу в гори. А якщо все ж вирішили йти, то потрібно належно підготуватися і дотримуватися правил безпеки відповідно до підібраного одягу, взуття, а також до знань місцевості і природних перешкод.

Перед походом у гори рятувальники радять реєструвати свій маршрут у гірських пошуково-рятувальних підрозділах. Для зручності це можна зробити заздалегідь через онлайн-форми, розміщені на сайтах територіальних підрозділів Служби порятунку західного регіону.

Також можна використовувати застосунок “Порятунок у горах”. Він призначений для комунікації з рятувальною службою через голосові дзвінки і передачі сигналів “SOS” із географічними координатами.

Анастасія Стецькович

Нагору