Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

На Франківщині судитимуть розбійників, які незаконно утримували прикарпатця

Поліція Прикарпаття завершила досудове розслідування щодо учасників організованої злочинної групи, яка вчинила розбій та незаконно утримувала франківця. Злочинцям загрожує до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Пише Інформатор, спираючись на пресслужбу поліції Івано-Франківської області.

Організував злочин – 36-річний мешканець Івано-Франківщини. А також залучив ще двох спільників: 46- та 39-річних мешканців обласного центру. Старший із них неодноразово судимий за вчинення кримінальних правопорушень.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в червні минулого року група з чітким розподілом ролей кожного учасника, з метою заволодіння чужим майном у великих розмірах, вчинила розбійний напад на 33-річного франківця.

Нападники на одній із вулиць Івано-Франківська схопили потерпілого, примусово посадили в транспортний засіб та вивезли у безлюдне місце, де із застосуванням насильницьких дій нанесли йому тілесні ушкодження, відібрали мобільний телефон, гроші та ключі від будинку.

Згодом зловмисники повернулись до оселі потерпілого. В той час поки двоє нападників утримували потерпілого в автівці, організатор проник до помешкання, звідки вкрав гроші та різну техніку на суму близько 200 тисяч гривень. Після злочину фігуранти втекли, а чоловіка відпустили.

Під час проведення обшуків правоохоронці вилучили речові докази та транспортний засіб, які використовували нападниками під час вчинення злочинів.

Нагору