Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

На Прикарпатті розгорнуть госпітальну базу на випадок холери

На Івано-Франківщині розгорнуть госпітальну базу на випадок холери. Це визначили на зустрічі з питань протидії поширенню цієї хвороби в області. 

Повідомляє Інформатор з посиланням на Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ.

Госпітальну базу розгорнуть у десяти лікарнях області. Опорний заклад для надання допомоги хворим з підозрою на холеру – Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня.

Також на зустрічі підписали наказ “Про організацію медичної допомоги хворим з підозрою і захворюванням на холеру та заходи її профілактики”.

Ним затвердили такі заходи:

  • оперативний план дій при виявленні хворого або підозрі зараження на небезпечні інфекції;
  • визначили обласну бригаду консультантів з карантинних інфекцій та її дублюючий склад;
  • розробили алгоритм дій персоналу закладів охорони здоров’я області при виявленні в лікарні чи поза нею хворого або підозрі на зараження холерою;
  • створили алгоритм дій диспетчера відділення невідкладної медичної допомоги, керівників медичних закладів, де знайдуть хворого чи підозру на холеру.

Холера — це гостра інфекція, спричинена холерними вібріонами. Виникає при вживанні харчових продуктів або води, заражених цією бактерією. Передається фекально-оральним шляхом від людини до людини. Заразитися можна через забруднену воду, їжу і при побутових контактах. Без належного лікування може призвести до смерті.

Нагору