Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Будьте обережними: лише за вихідні на гроші обдурили трьох прикарпатців

За вихідні дні, 18 і 19 червня, поліцейські Івано-Франківщини зафіксували 3 випадки шахрайства.

Повідомляє Інформатор з посиланням на обласну поліцію.

У суботу, 18 червня, до правоохоронців звернулася 40-річна жінка. Вона повідомила, що з її рахунків зняли майже 200 тисяч гривень.

Перед цим, до потерпілої зателефонувала невідома особа, яка повідомила, що карту жінки заблоковано. Для розблокування потрібно було надати банківські дані. Увійшовши в довіру, зловмисник дізнався всі коди доступу до картки і за кілька платежів перерахував з рахунку жінки майже 200 тисяч гривень.

Наступного дня з заявою про шахрайство звернулася 20-річна франківка. Вона повідомила, що була обдурена інтернет-аферистами. Напередодні дівчина розмістила оголошення на відомій інтернет-платформі про продаж товару. Уже за годину до неї зателефонував псевдопокупець з бажанням купити товар. Щоб оплатити його, шахрайка надіслала посилання, за яким продавчиня товару мала залишити свої банківські дані.

Мешканка Івано-Франківська так і зробила. За декілька хвилин з її рахунків зняли понад 50 тисяч гривень.

Ще один випадок шахрайства трапився з 31-річним франківцем, який переказав аферистам більше 6 тисяч гривень за велосипед, але так його і не отримав.

За всіма фактами шахрайських дій поліцейськими розпочаті та розслідуються кримінальні провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліція закликає бути обачними, нікому не повідомляти банківські та особисті дані, а в разі виявлення зловмисників терміново телефонувати на лінію “102”.

Анастасія Стецькович

Нагору