Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Скляний монстр”. Мешканці Івасюка проти МАФу поруч будинку

В Івано-Франківську мешканці будинку на Івасюка, 28 виступають проти встановлення біля їхнього житла МАФу.

Повідомляє Інформатор.

Жителі вимагають скасувати паспорт прив’язки №520 від 3 грудня 2021 року. З їх слів, монтаж споруди з ними не обговорювали, а просто поставили перед фактом.

“Хочуть зрізати дерева та ставити скляного монстра замість того, щоб облаштувати пішохідну зону та велодоріжку. Місця для пішоходів вкрай мало. Позаду аптеки, яка стоїть поруч, не можуть роз’їхатись дві коляски. Те ж буде і з МАФом”, – жаліється мешканка Надія Томин.

Людей хвилює і те, як після встановлення споруди до будинку під’їжджатиме пожежна.

Зауважимо, що дозвіл на встановлення МАФу дано рішенням виконкому від 11 листопада минулого року.

“Надати дозвіл на розташування тимчасових споруд терміном на один рік суб’єкту господарювання двох зблокованих тимчасових споруд площею 59,80 м2, розташованих в ІІІ торговій зоні на вулиці Івасюка поруч будинку №28″, – йдеться у тексті рішення. 

Муніципальній інспекції доручили стежити за дотриманням підприємцем вимог до зовнішнього вигляду споруди та її експлуатаційного стану. У випадку реалізації об’єктів капітального будівництва, інженерної інфраструктури, комплексного благоустрою території, тимчасова споруда підлягає демонтажу впродовж місяця після повідомлення Департаменту містобудування та архітектури.

Паспорт прив’язки споруди оформив Департамент містобудування та архітектури на підставі рішення виконавчого комітету.

Інформатор слідкує за ситуацією.

Нагору