Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Порушники, начувайтесь. У Франківську планують збільшити кількість інспекторів з паркування

В Івано-Франківську продовжують штрафувати водіїв-порушників паркування. За травень інспектори зафіксували 2490 порушень.

Повідомляє Інформатор з посиланням на коментар заступника міського голови Михайла Смушка.

За минулий місяць інспектори з паркування вписали штрафів на 1,1 млн. грн. Добровільно сплатили 1640 порушників на суму 507,1 тис. грн. З решти порушників борг стягуватиме виконавча служба.

Михайло Смушак анонсує – незабаром у Франківську збільшать кількість інспекторів з паркування, а саму інспекцію дещо реформують і зроблять її роботу більш ефективною та помітною.

Нагадаємо, у квітні інспектори з паркування склали 1479 постанов на порушників. Сума, яка надійшла завдяки цьому, – 270 тис. грн.

Інспектори з паркування відновили роботу у березні. Тоді вони склали 764 постанови. Для порівняння ще цифри: у січні цього року склали 1171 постанову, у лютому – 1392.

Як працюють інспектори з паркування?

У разі виявлення порушення інспектор має право на місці без участі водія, який притягається до адміністративної відповідальності, виносити постанову за порушення правил зупинки та паркування авто.

Притягнення до адміністративної відповідальності проводиться за порушення правил зупинки, стоянки та паркування машин зафіксованих шляхом фото-відеофіксації згідно наступних норм Кодексу України про адміністративні правопорушення.

На оплату штрафу порушник має 10 днів, а після – сума збільшується вдвічі.

Нагору