Аби наступний тиждень пройшов приємно, пропонуємо вам рецепт смаколика – файного галицького пляцка з вишнями.
Інформатор розповість, як його приготувати.
Для цього нам знадобиться:
- 100 г смальцю
- 3 склянки борошна
- 2 яйця
- 1 склянка цукру
- 1 чайна ложка амонію
- 2 столові ложки сметани
- 1 пачка ванільного цукру
- вишні до смаку
Для помадки:
- пів літра сметани
- 1 склянка цукру
- 1 пачка ванільного цукру
- шоколадка
- молоко
100 г смальцю, три склянки борошна слід перетерти. Два яйця, склянку цукру збиваємо блендером. Одну чайну ложку амонію, 2 столові ложки сметани, пачку ванільного цукру – збиваємо і додаємо до основної суміші. Ще раз ретельно збиваємо – не шкодуємо ручок. Суміш додаємо до борошна, перетертого зі смальцем, ретельно вимішуємо. Розділяємо на чотири частини. Ставимо в морозильну камеру на одну годину.
Далі – витягуємо і печемо в два заходи: ставимо корж, потім вишні, потім знову корж. Можна тісто терти на крупній терці.
Далі робимо масу. Не жєлуємо нічого, файно збиваємо блендером, ставимо в холодильник на годинку.
Охололі два коржі щедро (пам’ятайте – не жєлуєм) мастимо, верхній шар також. І на завершення заливаємо диво-пляцок часів бабці Австрії шоколадною помадкою. Беремо добру шоколадку і розтоплюємо, додаючи трішки молочка – справжнього, від галицьких ґаздинь.
Готово! Смакуйте на здоров’я!
Софія Сіренко