Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Рецепт вихідного дня. Файний пляцок з вишнями

Аби наступний тиждень пройшов приємно, пропонуємо вам рецепт смаколика – файного галицького пляцка з вишнями. 

Інформатор розповість, як його приготувати.

Для цього нам знадобиться:

  • 100 г смальцю
  • 3 склянки борошна
  • 2 яйця
  • 1 склянка цукру
  • 1 чайна ложка амонію
  • 2 столові ложки сметани
  • 1 пачка ванільного цукру
  • вишні до смаку

Для помадки:

  • пів літра сметани
  • 1 склянка цукру
  • 1 пачка ванільного цукру
  • шоколадка
  • молоко

100 г смальцю, три склянки борошна слід перетерти. Два яйця, склянку цукру збиваємо блендером. Одну чайну ложку амонію, 2 столові ложки сметани, пачку ванільного цукру – збиваємо і додаємо до основної суміші. Ще раз ретельно збиваємо – не шкодуємо ручок. Суміш додаємо до борошна, перетертого зі смальцем, ретельно вимішуємо. Розділяємо на чотири частини. Ставимо в морозильну камеру на одну годину.

Далі – витягуємо і печемо в два заходи: ставимо корж, потім вишні, потім знову корж. Можна тісто терти на крупній терці.

Далі робимо масу. Не жєлуємо нічого, файно збиваємо блендером, ставимо в холодильник на годинку.

Охололі два коржі щедро (пам’ятайте – не жєлуєм) мастимо, верхній шар також. І на завершення заливаємо диво-пляцок часів бабці Австрії шоколадною помадкою. Беремо добру шоколадку і розтоплюємо, додаючи трішки молочка – справжнього, від галицьких ґаздинь.

Готово! Смакуйте на здоров’я!

Софія Сіренко

Нагору