Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Франківська церква Московського патріархату не хоче переходити до ПЦУ

Учора, 26 червня, парафіяни собору Різдва Христового одноголосно засвідчили вірність Українській Православній Церкві. 

Пише Інформатор з посиланням на сайт УПЦ.

День перед цим, 25 червня, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків на своїй фейсбук-сторінці опублікував розпорядження. Згідно з ним, Храм Різдва Христового на вулиці Довженка переходить до Православної Церкви України. Документ також підписала голова ОВА Світлана Онищук.

Наступного дня віряни собору провели парафіяльні збори, за результатами яких було зібрано 496 підписів, щоб і надалі перебувати в складі Московського патріархату. Протокол з підписами передадуть Івано-Франківській ОВА.

“25 червня 2022 мер м. Івано-Франківська, Руслан Марцінків, на своїй офіційній сторінці у Фейсбуці вкотре звернувся до жителів міста з публікацією зазначеного Розпорядження ОДА (ОВА) та новиною щодо переходу громади УПЦ собору Різдва Христового до ПЦУ. Пан Руслан також обіцяв, що згодом анонсує час першої служби ПЦУ в соборі, в підтексті – час рейдерського захоплення  храму. Тобто, очільник міста навіть не приховує, що  так званий “перехід громади” відбувається за його організацією“, – йдеться на сайті Храму.

Із заявою про вчинення кримінального правопорушення у зв’язку з неправомірною реєстрацією Івано-Франківською ОДА (ОВА) нової редакції статуту релігійної громади собору Різдва Христового УПЦ на Довженка звернулася до правоохоронців ще 19 червня. Тоді ж попросила відкрите кримінальне провадження.

Зараз церква Московського патріархату закликає міських очільників не порушувати Конституцію України та державні закони.

“Також не докладати зусиль до організації рейдерського захоплення собору Різдва Христового – останнього духовного прихистку вірян УПЦ в області, в тому числі вимушених переселенців, а натомість  чесно і сумлінно виконувати покладені на нього обов’язки перед державою та громадою міста”, – пишуть представники УПЦ.

Інформатор й надалі слідкуватиме за ситуацією в Храмі Різдва Христового і повідомлятиме читачів про деталі.

Фото взяті зі сайту УПЦ

Читайте також: Церква МП спростовує перехід до ПЦУ громади собору на Довженка

Анастасія Стецькович

Нагору