Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Відкриття молодіжної школи «Разом до успіху» на Прикарпатті

29 червня відбулося відкриття молодіжної школи «Разом до успіху» в місті Яремче, що на Івано-Франківщині.

Про це пише Інформатор.

Ця школа проходить вже всьоме в Україні і цього року вперше на Прикарпатті. Вона триває 4 дні, і її головна мета – навчити. Знання допоможуть випускникам школи реалізувати власні проєкти та заходи задля підвищення обізнаності молоді та інших груп населення із соціально важливих питань.

У цьогорічній школі взяло участь 11 людей. Це мешканці Івано-Франківської області та переселенці. Останні приїхали на Прикарпаття з Запорізької, Миколаївської, Харківської та Київської областей.

На заході були присутні представники від обласної та міської влади, благодійного фонду «Карітас Івано-Франківськ» та агентства USAID. Вони підтримали учасників, побажали їм нових знайомств у школі, отримати бажані знання та поділитися досвідом одне з одним.

Директор “Карітас Івано-Франківськ” отець Володимир наголосив, що ця школа дасть можливість стати лідером для молоді і допомагати їм у нагальних питаннях. Бо треба бути єдиними і допомагати усіх, хто цього потребує.

Після церемонії відбувся тимбілдінг, де учасники познайомилися один з одним і створили команди для подальшої роботи разом.

Інформатор познайомився з однією з учасниць школи Ольгою. 25-річна дівчина родом з Донецької області, навчалася в Полтавському університеті. Потім вступила на магістратуру в Харкові і 4 місяці тому переїхала сюди через початок повномасштабного вторгнення. Вона розповідає, що прийшла в молодіжну школу для того, аби відпочити та знайти для себе щось нове:

“По-перше, я хочу знайти нові знайомства, нові знання, перезавантажитися, відшукати у собі натхнення та вже реалізувати свої ідеї по закінченню цього проєкту”.

Загалом дівчина говорить, що враження дуже гарні і все подобається:

“Чудові локації: Яремче, гори, свіже повітря, гарні люди. Поки що всі організаційні моменти були на високому рівні. Ніяких не було проблем” .

Також Ольга коментує, що планує повертатися назад до Харкова з новими знаннями та досвідом:

“Я хочу, але коли я повернусь, це вже не знає ніхто. Чекаю, коли там вже буде безпечно, і тоді зможу повернутися зі спокійною душею”.

Читайте до теми: Літня школа для молоді за підтримки США та Міжнародної організації з міграції в Україні

Артем Тригуб

Нагору