Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Підкуп поліцейських на Прикарпатті пройшов невдало: що “запропонували” підкупникам?

Вчора, 30 червня, поліцейські затримали водіїв на Надвірнянщині, що в Івано-Франківській області за порушення ПДР. Обоє пропонували хабар, аби відкупитися. Натомість слідчі розпочали кримінальні провадження.

Про це пише Інформатор з посиланням на пресслужбу поліції Івано-Франківської області.

Зазначається, що перший водій – 36-річний мешканець Дніпра. Його затримали на одній з вулиць Надвірної. Під час спілкування із ним поліцейські помітили у водія ознаки алкогольного сп’яніння. Водій відмовився пройти тест на виявлення алкоголю на місці. Натомість запропонував 1400 гривень, аби відкупитися від поліцейських. Останні викликали слідчо-оперативну групу для подальших дій з порушником.

Другого водія затримали у смт. Делятин. Це 26-річний мешканець Надвірної. Під час перевірки документів поліцейські виявили те, що термін дії водійського посвідчення у водія закінчився. Чоловік запропонував правоохоронцям 2000 гривень, аби останні не складали на нього протокол. Поліцейські попередили водія про кримінальну відповідальність, але той їх не почув і залишив суму у службовому автомобілі.

За фактом підкупів слідство розпочало розслідування проваджень за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Окрім цього, на обох “хабарників” склади адмінпротоколи:

на 36 – річного водія – за ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння) та ч. 1 ст. 122 (Перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху) КУпАП.

на 23-річного водія – за ч. 2 ст. 126 Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) КУпАП.

Загальне фото є ілюстративним

Читайте до теми: На Прикарпатті п’яний водій намагався дати хабар поліцейським

Нагору