Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Аварії, комунальні послуги та цікавинки міста: що у червні найбільше читали франківці

Червень видався доволі насиченим новинами, а саме порадами спеціалістів з різних галузей, які детально розповіли про свій вид діяльності та поділилися у вирішенні дотичних проблем. У період повномасштабного вторгнення росії, наша редакція намагалася не забувати і про хороші речі, ми намагалися висвітлити якомога більше позитивних новин, від яких читач наповнювався та надихався. Які ж статті вам сподобались найбільше?

Інформатор аналізує і нагадує про найпопулярніші публікації минулого місяця.

Перше місце посіла стаття про зіткнення легковика з маршрутним автобусом – були потерпілі. Водій “Skoda Octavia” був неуважним, не стежив за ситуацією на дорозі, не обрав безпечної швидкості та дистанції. Як наслідок – зіткнувся з маршрутним автобусом “Снятин – Івано-Франківськ”, який рухався попереду.

Нагадаємо, що під час дорожнього руху потрібно бути обачним та взаємно ввічливим.

На другій сходинці новина про зміни постачальника газу. У статті розповідається кому передавати показники лічильника. В оновленому мобільному додатку 104.ua та в чат-ботах 7104ua у Viber та Telegram можна прикріпити фото з показаннями лічильника для більш зручної передачі даних.

Щоб ваші показання були передані коректно, оберіть лише один спосіб.

На третьому місці стаття про те, як тепер платити за газ прикарпатцям. Платіжки формують щомісяця 10-15 числа. Дані про спожитий газ передає облгаз. При оплаті за газ в особистому кабінеті на my.gas.ua або в чатботі GASUA до 30 червня нараховується знижка 1%. Її можна використати під час наступного платежу. Більш детальна інформація за посиланням.

На четвертому місті стаття про ДТП навчальної машини на Франківщині. Учбовою автівкою керувала дівчина 2003 року народження. У лікарню потрапили троє людей – усі з “ВАЗу”. Їх обстежують медики. Водії – тверезі.

На екваторі новин, які вас зацікавили найбільше – ціни овочів та фруктів в Івано-Франківську на ринку та в магазинах.

На деякі продукти різниця у 20 грн. Що більше смакує і вигідніше для гаманця – обирати вам.

На шостій сходинці новина про ТОП секондів у центрі Івано-Франківська. Долар лякає своїм різким підвищенням, а от в секонді завжди стабільно та дешево. У статті ви зможете дізнатися “коли? та “де?” можуть з’явитися нові товари.

На сьомому місці наша постійна рубрика “Вакансії”. Найактивніший пошук роботи припав на 6 червня. Тож стежте — рубрика щотижнева.

На восьмій сходинці стаття про те, що трапилося з деревами на Драгоманова в Івано-Франківську?

Дерева, що були зрізані, визнали непридатними та утилізували. Вони за зиму всі висохли, та і вже за віком були старими. Департамент благоустрою зараз викорчовує пні і посадить на тому місці нову алею восени наступного року.

На дев’ятому місці стаття про посадовця Нацполіції, який вимагав 5 тисяч доларів від іноземця, щоб той міг іммігрувати. Начальник відділу вимагав і отримав 5 тисяч доларів від іноземця, якому були необхідні документи на довготривале перебування в Україні.

Посадовцю загрожує позбавлення волі на термін від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

А закриває червневий топ новина про оглядовий майданчик на Ратуші і краєзнавчий музей.

З початком повномасштабної війни в Україні музей і майданчик для огляду зачинили в цілях безпеки. Тоді ж мали відкрити виставку побуту Івано-Франківська кінця 19-початку 20 століття.

Натомість відкриття відбулося 7 червня. Виставку проводять на другому поверсі краєзнавчого музею. Загалом працює 5 залів, шостий — виставковий.

Редакції Інформатора цікаво, що найбільше сподобається вам у липні. Обіцяємо вам тільки актуальні, ексклюзивні та якісні новини.

Вадим Оксенчук

 

Нагору