Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У парку Шевченка збирали кошти, аби купити тренажери для людей з інвалідністю

2 липня у парку Шевченка відбулася благодійна акція для закупівлі тренажерів для людей з інвалідністю. 

Повідомляє Інформатор.

Захід стартував о 17:30 з тренувальної зумби, а потім були й інші танцювальні активності. Зумбу можуть танцювати всі охочі – і діти, і дорослі. Для цього не потрібно спеціальної підготовки чи вбрання.

“Це танцювальний фітнес. Рухи дуже прості, тому кожен зможе повторити, насолодитися, помахати руками. Це дуже весело, комфортно, енергійно. Будь-яка благодійна акція особлива. Важливо, аби кожна людина могла займатися спортом і бути в гарній спортивній формі”, – розповіла тренерка Наталія Рудлевська.

Участь для дітей від 12 років безкоштовна, для дорослих – 90 грн. У перерві між танцями проводили розіграші призів.

Як розповів нам директор компанії “7dreamsport” Андрій Космірак, збирають кошти на велотренажери.

“Тема для мене близька – брат мого батька з інвалідністю. Я був його опікуном. Не буває забагато допомоги, тож всі кошти, зібрані на заході плюс кошти нашої компанії ми спрямуємо на закупівлю тренажерів. Наша мета – неодноразова допомога”, – каже він.

У приміщенні вулиці Симоненка займаються люди з інвалідністю – саме для них закуплять тренажери. Під наглядом фахівців там відвідують заняття чотири групи.

“Тренажери виходять з ладу. Саме час їх поновити завдяки такій акції. Закупівля тренажерів додасть натхнення займатися. Завдяки таким речам люди з інвалідністю покращують свої функціональні можливості – краще рухаються, у них покращується апетит, з’являється мотивація до життя і вдосконалення”, – сказав директор департаменту молоді та спорту Віталій Матешко.

Захід, де збирають кошти для людей з інвалідністю, проводиться чи не вперше і точно не востаннє.

До слова, люди з інвалідністю кататимуться завтра на веломобілях у парку Шевченка. Загалом у Франківську проводять близько 40 заходів для людей з інвалідністю.

На акції можна було придбати смачні пряники від Ірини Когут, переселенки з Харкова, та кульки добра.

“Пряники особливі, бо виробляються за авторським рецептом, який я довго шукала. Дуже запашні і смачні. Секрет виробів не в інгредієнтах, а в їх поєднанні. Зараз хочеться виробляти патріотичні пряники, щоб підтримувати наш дух, жагу до перемоги”, – зауважила пані Ірина і додала, вирішила долучитися до заходу, бо про людей з інвалідністю теж слід пам’ятати й допомагати їм.

Свято завершили шоу з бульбашками.

Софія Сіренко

Нагору