Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Що цікавого відбудеться у Франківську 3 липня

Сьогодні, 3 липня, на франківців чекає показ вистав, благодійна інтелектуальна гра, концерт на_шапку та екскурсії. 

Повідомляє Інформатор.

  • Благодійна гра “4-5-0”

Час: 11 год

Місце: палац Потоцьких (вул. Шпитальна, 3)

Мета гри – збір коштів для потреб танкового батальйону, в якому воює один з наших гравців.

Реєстрація команд ТУТ.

Вартість участі у грі: 100+ грн. з кожного гравця (мінімум 100 грн з людини, максимум – не обмежений). Кількість гравців в команді – до шести. Кількість команд не обмежена.

  • Екскурсія Івано-Франківськом

Час: 12 год

Місце: ратуша

Оглядова екскурсія від Тетяни Воскобойнікової. Оплата добровільна, частину коштів перерахують на потреби ЗСУ.

  • Вистава “Двері” від “Нового театру”

Час: 17 год

Місце: Галицька, 40

Режисер: Андрій Кирильчук. За п’єсою Ганни Яблонської, драматургині “Нової хвилі”.

“У провінційне містечко зі столиці приїжджає успішна та авторитетна журналістка, де волею випадку змушена провести ніч з прибиральницею місцевого готелю. Двом молодим жінкам з різним соціальним статусом та світоглядом буде відведений час, щоб проаналізувати власний життєвий досвід та пройти шлях від категоричного неприйняття одна одної до усвідомлення власної спорідненості у прагненні мати право на власне щастя.
Коротка нічна розмова сповнена таємничості та містики, в основі якої криються глибокі проблеми гендерних стереотипів, які тягнуться шлейфом ще у радянське минуле”, – йдеться в описі вистави.

Квитки на сайті чи за телефоном 068 216 79 35.

  • На_шапку-2022: Sparkles / Пенсія-Pensiya / Franko Band Acoustic

Час: 18 год

Місце: Перетин вулиці Вітовського – площа Міцкевича

Продовження серії концертів, на яких збирають кошти для обладнання онкогематологічного відділення Обласної дитячої лікарні Івано-Франківська.

Рахунок для переказу благодійної допомоги в гривнях: – 72 3366 7700 0002 6003 0525 54159 (ПриватБанк)

Картка для переказу благодійної допомоги – 5169 3305 2390 3331 (ПриватБанк)

  • Вистава “Згадайка”

Час: 16:00 – 17:00

Місце: “Вагабундо”

Вистава “Згадайка” – колаж епізодів, що не можливо пояснити і небезпечно забувати. Сеанси: 16:00 – 17:00, 18:00 – 19:00. Рекомендується до перегляду українцям та іноземцям, які хочуть допомогти у національно-визвольній боротьбі. Організовує показ “Театр Між Трьох Колон” (Київ), автор і режисер – Дмитро Ходаківський.

Вхід – добровільний внесок на потреби ЗСУ. Зібрані кошти будуть передані побратимам Дмитра Ходаківського з добровольчого батальйону “Свобода”.

  • Вистава “Театр”

Час: 18 год

Місце: Франківський драмтеатр

“Кому-кому, а Ллойдові не до сміху, адже він – режисер. І просто зараз він – як це інколи буває з режисерами – цілковито поглинутий титанічним надлюдським завданням: за ніч довести до пуття «сиру» як первісна глина виставу. І хоч сюжет вистави не з простих, виявляється – це ще не найбільша проблема. Перепонам, що виникають на шляху до створення шедевру, немає ліку: актори комизяться, а нерви вже полишають свої тверді позиції… Закулісні інтриги, любовні ігри, кумедні ситуації, які можливі тільки у театрі, миттєвості творчого піднесення та жахи провалу, театр як він є – все це блискавична комедія відомого англійського драматурга Майкла Фрейна”, – йдеться в описі вистави.

Квитки онлайн та у касі театру.

  • Екскурсія “Євреї Станіславова. Хто вони? Про життя, звичаї та їхній слід в історії міста”

Час: 18 год

Місце: ратуша

Реєстрація ТУТ. Екскурсовод – Андрій Костишин.

“Станіславів – місто мультикультурне і протягом століть єврейська чисельність складала майже половину населення міста, проте так було до німецької окупації. Наразі їх чисельність налічує лише 400 осіб. Також, у місті функціонувало 56 синагог, а на тепер діюча лише одна. Про життя, звичаї та їхній слід в історії міста ви дізнаєтеся на екскурсії”, – йдеться в описі.

Обирайте, що вам до душі!

Софія Сіренко

Нагору