Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Заборона навчання офлайн: президент розгляне петицію від батьків

З 1 вересня українські школярі сядуть за парти у своїх класах. На офлайн-навчання також вийдуть студенти ЗВО і коледжів. Багато батьків не задоволені таким рішенням, тому вирішили подати петицію про заборону офлайн-навчання під час війни.

Повідомляє Інформатор. 

Звернення до офіційного інтернет-представництва Президента України зареєстровано 8 червня. Менш, ніж за місяць, петиція набрала більше 26 тисяч голосів із 25 тисяч необхідних.

Текст петиції зареєструвала Марія Горшенева. Серед пунктів проти початку навчання наживо, авторка зазначає:

1. Російські загарбники знищили 20% шкіл і дитсадків.

2. Не всі навчальні заклади мають бомбосховища і шляхи евакуації. Деякі заклади освіти мають вузькі коридори та сходові прольоти.

3. Невідповідність пропорції кількості вихователів чи викладачів до числа учнів.

4. Емоційна напруга, яка не дозволяє сконцентруватися на навчанні під час повітряної тривоги.

5. Тривалість повітряних тривог. Коли тривога продовжується довго, учні можуть більше двох годин сидіти в бомбосховищі. Тоді виникають питання про проведення навчального процесу в таких умовах.

6. Частина населення була евакуйована закордон. Сім’ї, яким нема куди повертатись. Діти, яким для щоденного очного відвідування школи потрібен портфель, канцелярія, книжки, зошити і т.д. Все що треба при онлайн навчанні – телефон/ноутбук/комп’ютер зі зв’язком. Нотатки і завдання можна робити на цьому ж пристрої.

Зараз петиція очікує на розгляд, адже набрала достатню кількість голосів.

Тож слідкуємо за тим, яке рішення прийме влада країни.

Фото взяте з відкритих джерел

Анастасія Стецькович

Нагору