Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Рецепт вихідного дня. Смачнезний бісквіт

У неділеньку пропонуємо вам спекти смачнезний бісквіт. Він швидко готується і чудово підійде вам на сніданок. 

Інформатор розповідає секрети його приготувати.

Для бісквіту потрібно:

  • 3 яйця
  • склянка цукру
  • сода
  • оцет
  • склянка борошна
  • олія

Білки та жовтки трьох яєць розділяємо. Увага, яйця не мають бути одразу з холодильника. Білки збиваємо з цукром ( 3/4 склянки). А решту цукру ( 1/4 склянки) розтираємо із жовтками і лише після цього змішуємо зі збитими цукром білками.

Розмішуємо, додаємо соду, гашену оцтом (пів чайної ложечки соди + 1 столова ложка оцту).

Поступово додаємо одну склянку просіяного борошна. Ретельно вимішуємо тісто ложкою. Дно і бочки форми для випікання змащуємо рафінованою олією, наливаємо туди тісто.

Розігріваємо духовку до 180 градусів. Ставимо на 30 – 40 хвилин. Готовий бісквіт виймаємо із духовки, ножем відділяємо від бочків форми, накладаєм в інше деко або пласку тарілку і перевертаємо цей кулінарний шедевр догори дном, а далі – викладаємо на тацю.

Посипаємо щедро (не жєлуєм) цукровою пудрою. Готово! Смакуйте на здоров’я.

Читайте також: Рецепт вихідного дня. Файний пляцок з вишнями.

Софія Сіренко

Нагору