Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Куди віддати чадо влітку. Як організували дозвілля у Франківську

Літо в розпалі, у когось відпустки, а в інших – робота. Якщо ви ще не віддали своє чадо на гурток чи табір, можете це зробити. Для франківської малечі організували багато цікавих активностей.

Про це розповідає Інформатор.

Війна внесла корективи у відпочинок дітей.  В Івано-Франківську прийняли рішення організувати табори, гуртки, але без денного сну та харчування, розповіла нам заступниця міського голови, директорка Департаменту освіти та науки Вікторія Дротянко. У травні проводили табори з веб-дизайну, мовні, програмування для дітей старшого шкільного віку.

Для занять з молодшими дітьми задіяли міські заклади позашкільної освіти. Діти переселенців приходили на гуртки разом з батьками, для яких теж організували дозвілля – були йога, пісні, танці.

На майданчиках в закладах освіти проводять спортивні табори з рухливими іграми. Вони функціонують у Франківську та приміських селах, наприклад, у Чернієві. Взяти участь у них можна впродовж цілого літа. Наприкінці планують зробити Кубок міського голови.

На фото вуличні тренування з волейболу на базі ліцею № 5, Департамент освіти та науки.

20 липня учасники STEM-табору при Центрі освітніх інновацій виїжджають до Болгарії.

“Ми направили листи до міжнародних партнерів з проханням відгукнутися і взяти на оздоровлення наших дітей, адже ми не зможемо це реалізувати. Завтра стартує третій заїзд у Польщу для дітей, батьки яких учасники бойових дій, чи дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Впродовж двох тижнів вони оздоровлюються і беруть участь у змаганнях“, – каже Вікторія Дротянко.

Центр позашкільної освіти “КУТ” проводить активності для дітей у “Вагабундо”. Розклад занять щодня розміщують на сторінці закладу.

Фото: КУТ.

16 липня Центр туризму і краєзнавства учнівської молоді організовує мандрівку в урочище Дем’янів Лаз та дендропарк. Реєстрація, на жаль, уже завершена. Але не засмучуйтеся, бо центр проводить мандрівки Вовчинецькими пагорбами з наметами.

Не пропустіть наступну, форму для реєстрації розміщують на сторінці Івано-Франківського центру туризму і краєзнавства учнівської молоді.

Фото: Івано-Франківський центр туризму і краєзнавства учнівської молоді.

У Центрі патріотичного виховання учнівської молоді імені Степана Бандери 1 липня стартував патріотичний табір “Україна – це я! Україна – це ти”. Заняття в його межах триватимуть до 28 липня включно. У програмі майстер-класи, історичні студії, літературні читання. Реєстрація продовжена, для участі у заняттях з 19 по 21 липня заповніть форму.

У Міському центрі дитячої та юнацької творчості зараз реалізовують два проєкти – “Дитячі точки – “Спільно” та “Ми поруч, ми разом”. У них можуть взяти участь дітки від 4 до 16 років.

Наступного тижня також заплановані заняття. Форма для реєстрації для участі у проєкті “Ми поруч, ми разом” ТУТ.

Щодо ж до графіку занять проєкту “Дитячі точки – “Спільно”, звертайтеся за телефоном: +380986359738.

Аби записати дитину на гурток чи табір, зверніться у Департамент освіти та науки Івано-Франківської міської ради за телефоном: 0342 53 56 68.

Приміщення, де проводять заняття, мають укриття. Під час тривоги заняття припиняють і спускаються туди.

Заняття для малечі організовує і Центр розвитку дітей БФ “Янголи поруч”. Тут проводять заняття з розвитку мовлення, малювання, англійської мови.  Для запису звертайтеся за номером 067 882 6044.

Обирайте, що вам до вподоби!

Софія Сіренко

Нагору