Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Як боротися зі стресом у тренажерному залі: поради спеціаліста

Триває війна, ціни ростуть, новини тривожать – усі ці фактори викликають у нас стрес. Це непередбачуваний “пан”, який з’являється та нищить людину з середини. Але з ним можна боротися. Одним із виходів є відвідування тренажерного залу, там з легкістю можна осідлати цього “нахабу”. 

Пише Інформатор.

Як побороти стрес та як розпочати тренування у залі, якщо ти новачок – розповідає професійний тренер Дмитро Берладин, який більше п’яти років у тренажерному залі.

“Справитися зі стресом у залі – можна. Головне не накручувати себе. Ви повинні прийти і бути готовими на всі сто завжди викладатися. У житті бувають абсолютно різні ситуації, але тренажерний зал з усім дає раду. Особисто мені у свій час зал дуже допоміг. Коли я втратив близьку людину, тут я відволікався від усього негативу, дізнавався багато нової інформації про спорт, тренувати своє тіло. Тут ти думає над тим як зробити вправу, не просто її зробити, а якісно, аби в кінці був якісний результат. Прийшовши в зал, у тебе з’являється нова родина. Тут завжди тебе підтримають і допоможуть”.

Якщо ти новачок, і ніколи не був у тренажерному залі – це не проблема, тут тобі все розкажуть і покажуть.

“Для початку треба прийти. Потім обрати собі персонального тренера, слухати його та прислухатися до порад, адже він знає як виконати ті вправи правильно. Також, якщо ти новачок – головне не боятися. Ви прийшли сюди мінятися. І результат буде. Головне не боятися і налаштуватися на важку працю. От і все”.

 

А взагалі для чого потрібен тренер, якщо є відеоуроки в інтернеті?

“Найголовніше це те, що тренер поставить вам техніку. У вас не буде ніяких проблем зі здоров’ям під час виконання вправ. Відео на ютубі це звичайно добре, але коли зі сторони є людина яка професійним оком бачить виконання вправи, то це інше. Тренер зможе підказати як краще зробити, підстрахувати. Тому тренер на початках потрібен. Не шкодуйте грошей на тренера, адже потім лікувати здоров’я вийде дорожче”.

Також Дмитро розповідає, що тренером стати не просто – потрібно мати терпіння та витривалість. Ну і головний компонент – це бажання, бажання навчати та тренувати.

Як легко та швидко накачати м’язи чи скинути вагу?

“Це все залежить від вас самих. Можна роками працювати і нічого не досягти, а можна півроку позайматися і у вас уже можуть бути непогані результати. Що для цього потрібно? Це хороший режим, гарне збалансоване харчування та ефективні тренування. от і все. Ці три основи – ваш шлях до змін і подолання стресу!”.

Також своїми емоціями поділилася Надія Перепелюк, яка є новачком у цьому спорті:

“Я займаюся у залі лише три тижні. Мені дуже подобається займатися з Дмитром. Він дуже тримає в кулаці, не дає розслабитися та контролює усі виконані вправи. Тому не уявляю свої заняття без тренера на початку мого шляху. Впевнено йду до своєї мети разом з найкращим тренером, який 24/7 зі мною”. 

Тренер розповідає, що він допоможе усім отримати бажані результати у залі. Головне не боятися та діяти. Детальніше у відео:

Інформатор бажає вам знайти свого тренера та подолати цього “нахабу” стрес.

Вадим Оксенчук

Нагору