Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Які правопорушення зафіксували на Прикарпатті: дані від поліції

Днями на Прикарпатті сталося кілька правопорушень. Серед них – грабіж, їзда “під наркотиками” та алкоголем. 

Пише Інформатор.

Цієї ночі на вулиці Целевича поліцейські зупинили 33-річного водія з ознаками наркотичного сп’яніння.

Патрульні провели перевірку авто та виявили пакетик з речовиною зеленого кольору рослинного походження.

Водій пройшов перевірку в медичному закладі – виявилося, що порушник перебуває у стані наркотичного сп’яніння.

На водія патрульні склали протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування в стані сп’яніння) та постанову за ч. 2 ст. 122 (Порушення правил користування зовнішніми освітлювальними приладами при початку руху чи зміні його напрямку) КУпАП.

На Прикарпатті 22-річний мешканець Долини – напав та пограбував прикарпатця. Порушнику загрожує покарання до 10 років ув’язнення.

За даними поліції області нападник наздогнав потерпілого, зірвав золотий ланцюжок та втік. Поліцейські знайшли та затримали зловмисника, помістивши під варту.

Дії затриманого слідчі кваліфікували за ч. 4 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України.

Йому повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід. За скоєння вказаного злочину передбачено максимальне покарання на строк від семи до десяти років ув’язнення.

Вчора, 24 липня, о 17:45 коломийські поліцейські затримали 21-го та 20-річного водія та пасажира, які перебували у наркотичному стані.

За даними інспекторів – після огляду автівки, а саме під сидінням пасажира – знайшли поліетиленові пакети з зеленою речовиною.

Пасажир підтвердив, що наркотик належать йому. Зберігав він його для власного вживання.

На водія-правопорушника склали протокол про адміністративне правопорушення за ст. 130 КУпАП (керування автомобілем у нетверезому стані).

За фактом незаконного виробництва, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України.

Нагору