Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

Мешканці Івано-Франківської громади отримають матеріальну допомогу

Сьогодні, 28 липня, виконком Івано-Франківська проголосував за нові виплати для окремих категорій громади.

Повідомляє Інформатор з посиланням на голову міста.

Загалом гроші отримають ще 436 франківців. З них допомогу затвердили для 325 пенсіонерів “золотого віку” (70+ років), для 22 дітей українських захисників і для 89 людей з інвалідністю 1 і 2 груп.

Подати заяву на отримання допомоги можуть люди віком від 70 років з нагоди Дня народження. Спочатку треба вказати точну дату народження,

тоді заяву розглянуть на засіданні. Чим більший вік, тим більші грошові надходження можна отримати (від 500 до 5000 грн).

Також звернення щодо отримання коштів можуть написати батьки неповнолітніх дітей військовослужбовців Івано-Франківської громади одразу після Дня народження дитини. Для цього один з батьків має подати документ, який підтверджує, що інший з батьків – учасник ЗСУ чи добровольчих формувань. Також необхідний власний паспорт, ідентифікаційний код і свідоцтво про народження дитини.

За отриманням допомоги можуть звернутися люди з інвалідністю 1 і 2 груп (останні за умови, якщо станом на 1 січня 2022 року вони отримували пенсію не більше ніж 2999 тисяч гривень).

Щоб отримати кошти, потрібно звернутися у ліцей №3 на вул. І. Франка, або у селах громади – у ЦНАПи.

Заявок багато, тому щотижня опрацьовують рішення про надання виплат.

 

Нагору