Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

До Дня української державності провели заходи для діток-переселенців

Сьогодні, 28 липня, в Івано-Франківську працівники ДСНС навчали правил поведінки під час надзвичайних ситуацій і проводили майстер-класи.

Інформатор також відвідав захід.

На території головного управління ДСНС медики показували, як робити серцево-легеневу реанімацію. Кожен охочий міг потренуватися на манекені. Також розповідали, як зупинити кровотечу та накласти турнікет, щоб врятувати життя.

На місці були водолази, гірські рятувальники, психологи, піротехніки, які давали рекомендації, як діяти при виявленні вибухонебезпечних предметів, що особливо актуально для тих переселенців, хто планує повертатися у свої домівки.

Також дітки могли погратися з собаками під наглядом професійних кінологів.

Родзинкою події стала смуга перешкод, де дітки, уявляючи себе рятувальниками, долали перепони. Учасникам смуги дали спеціальну жилетку та каску. Вони мали виконати різні завдання, останнім з яких було попасти водою з рукава в обрану точку.

Емоції у дітлахів не вщухали, до всіх локацій заходу утворилися черги.

Працівники ДСНС схожі події організовують не вперше, але до Дня української державності вирішили провести майстер-класи саме для діток переселенців.

“Такий цікавий і корисний захід вирішили організувати насамперед для переселенців, щоб, по-перше, вони відчули себе трохи щасливішими. А по-друге, змогли навчитися правилам, які рятують життя”, — розповіла речниця ГУ ДСНС Христина Перцович.

Як проходив захід, детальніше дивіться у відео:

Нагору