Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Митець Богдан Савлюк презентував іграшки “Воїни світла”

Івано-франківський митець Богдан Савлюк 28 липня презентував серію мініатюрних іграшок “Воїни світла”.

Повідомляє Інформатор. 

Війна вплинула на всіх, а на творчий людей і поготів. Богдан Савлюк каже, вона постійно пронизує наш інфопростір. Тож він створив 14 мініатюр. Серед них воїни і відомі постаті – Борис Джонсон, Володимир Зеленський, Олег Псюк з гурту “Калуш”, лідер гурту “Бумбокс” Андрій Хливнюк, Олег Притула, генерал Валерій Залужний, захисниця “Азовсталі” Катя Пташка, Мишко Адамчак з гурту “Кораллі” та інші. Усі вони так чи інакше допомагають наблизити перемогу України.

Першою була мініатюра воїна, який послав за відомим напрямком “рускій воєнний корабль”, а потім Андрій Хливнюк, який переспівав пісню “Ой у лузі червона калина”.

Свою мініатюрку отримав генерал Валерій Залужний. Він – уособлення військового, який береже наш хліб. Інші – залишаться. Автор хоче, аби ця колекція була виставковою.

“Люди втомлюються від війни. Цією серією хочу показати, що це питання актуальне і слід допомагати нашим військовим. У цій колекції є і полонені з “Азовсталі”. Не забуваймо про них. Культурний фронт – дуже важливий. Військові оберігають нашу культуру, історію, мову, а не тільки територію”, – зауважує Богдан Савлюк.

Кількість мініатюр згодом збільшиться. А хто там буде – митець не каже.

Капітан Нептун Ракетенко з’явився після потоплення російського корабля “Москва” та Катерина Пташка, яка в полоні в росіян. ЇЇ мініатюра покликана привернути увагу до полонених з “Азовсталі”.

Андрій Хливнюк, лідер гурту “Бумбокс”.

Мініатюра рятувальника з песиком Патроном та президент Володимир Зеленський.

Привид Києва – уособлення український пілотів, та український воїн з хорошим рускім.

Генерал Валерій Залужний, Мишко Адамчак та Валерій Маркус.

Читайте також: День української державності: що означає це свято для франківців | опитування.

Софія Сіренко

Нагору