Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

Від чого залежить курсу валют у пунктах обміну | думка франківців про ціну на долар

Від чого залежить курс валют в обмінниках? Чому я придбав/ла долар за 40 гривень, а ще вчора він коштував на 50 копійок дешевше? Нам теж стало цікаво дізнатися про те, звідки у обмінниках береться інформація про купівлю чи продаж валют. Радимо дочитати цей матеріал до кінця.

Розповідає Інформатор.

Станом на 28 липня, середня ціна покупки долара становить 39.50 грн. Продають його за 40.70 грн. Євро купують за 39.60 грн. Продають за 41 грн.

Так от, ми обійшли 4 пункти обміну валют. У трьох нам відмовилися коментувати інформацію про зміну курсу. А в четвертому про це розповіли.

Ім’я співрозмовниці називати не будемо через конфіденційність. Вона працює касиром та видає клієнтам кошти.

“В нас курс може змінюватися постійно, навіть кожні 5 хвилин. Це дозволено на законодавчому рівні. У нас є спеціальні сайти, на яких ми дивимося курс валют. Ось і все”, – зауважила вона.

Ми знайшли інформацію про те, що курс продажу валюти в готівковому сегменті валютного ринку і надалі визначатиметься попитом та пропозицією на ньому. Про це пише юрист-аналітик Надія Гришанова в одному зі своїх матеріалів.

Що думають самі франківці про те, що долар та євро почали рости? Ми вирішили опитати нашу молодь про їх відношення до “стрибків” курсу.

Подробиці дивіться у матеріалі:

До речі, нещодавно ми писали про те, що Нацбанк підняв офіційний курс долара і запровадив нововведення.

Артем Тригуб

Нагору