Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Як правильно обрати стиглий кавун | чим корисна ця ягода

Сьогодні, 3 серпня, Міжнародний день кавуна. Ми вирішили дізнатися, чим корисний кавун і як він впливає на наше здоров’я. А ще –  актуальні ціни на кавуни, звідки їх привезли і як обрати смачну ягоду.

Пише Інформатор.

Франківці мають можливість спробувати кавуни привезені з Туреччини, Румунії, Хорватії, Азербайджану та Греції. Де у місті можна придбати кавун за вигідною ціною дізнавався Інформатор, відвідавши ринок та магазини.

На ринку в середньому 1 кг кавуна коштує 28 грн не залежно від країни, з якої він привезений. Ціни на ці соковиті ягоди різняться на точках продажу. В одних ціна становить 27 грн, а в інших – 30 грн.

У супермаркетах кавуни дорожчі. Ціна – 31,95 за 1 кілограм.

Чим же корисна ця соковита ягода? Інформатор поспілкувався з персональним тренером Дмитром Берладином.

  • Знижує ризик розвитку раку простати та молочної залози. Багатий на кальцій, магній, калій та натрій. Виводить токсичні речовини з організму.
  • Кавун на 92% складається з води, яка зволожує клітини і запобігає зневодненню організму.
  • Мінусів принципі немає, хіба що можна отруїтися, тоді просто потрібно звертатися до лікаря.
  • У кавуні є глутатіон, який є важливою поживною речовиною, необхідною для підтримання здоров’я печінки.
  • Корисним буде кавун ще й тим, що завдяки клітковині підсилюється перистальтика кишківника і швидше виводиться надлишок холестерину.
  • Солодкий кавун корисний практично для всіх, проте вживати його у великих кількостях не бажано людям, які хворіють на цукровий діабет, при пієлонефритах, тяжких патологіях підшлункової залози.

А же обрати стиглий кавун правильно – дивіться у відео. Пані Наталя розповідає:

Нагору