Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Книга на вихідні. Ганна Городецька “Інша Марія”

Вихідні – привід знайти час для себе і взяти до рук книгу. Пропонуємо вам поринути у міське фентезі і прочитати книгу “Інша Марія” Ганни Городецької. 

Чому книга варта уваги, розповідає Інформатор.

Ганна Городецька – філологиня, фольклористка,  у 2017 році захистила дисертацію на тему “Семіосфера трапези в українському фольклорі”.  Працює у Національному заповіднику “Софія Київська”. У 2020 році її книга “Інша Марія” отримала спецвідзнаку літературного конкурсу видавництва “Смолоскип”.

Роман виданий у 2020 та 2022 роках у видавництві “Дім химер”. Це міське фентезі, яке переносить нас у Київ, зокрема, у Софійський собор. За жанром – містично-психологічний трилер.

У центрі роману історія дівчини Марії, яка на практиці після першого курсу потрапляє на хутір, де живе… відьма. Її теж звуть Марія. Несподівано для себе дівчина студентка стає обраною. Згодом Марія влаштовується  волонтеркою до Софійською собору. І тут починає відбуватися дивне…

Що поєднує двох жінок з однаковим ім’ям? Що шукає молода жінка у соборі? Про це все ви прочитаєте самі.

Роман справді майстерно написаний, вміло поділений на частини. Деякі місця вас заінтригують, а інші – спантеличать. Несподівані сюжетні повороти можуть вас приголомшити.

А ще у тексті детально описана Софія Київська. Обережно, після прочитання роману вам захочеться там побувати.

Книга невеликого формату, тож її легко взяти в подорож. Наприклад, у Київ, щоб побачити Софійський собор.

Читайте також: Книга на вихідні. “Чарівні істоти українського міфу” від Дари Корній.

Софія Сіренко

Нагору