Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

День книголюба | книги, які допоможуть пережити війну

9 серпня відзначають Всесвітній день книголюба. У цей день пропонуємо вам добірку книг, які допоможуть пережити труднощі та війну. Усі твори давно стали світовою класикою. 

Повідомляє Інформатор. 

“Три товариші” Еріха Марії Ремарка

Це роман одного із найвідоміших німецьких письменників ХХ століття. Ремарк пройшов Першу світову війну, був поранений.

Твір – класика світової літератури. Роман начебто про втрачене покоління, людей, яких переслідують привиди війни. Але книга і про сильну дружбу і жагу до життя. Незважаючи ні на що.

“Володар перстенів” Джона Роналда Руела Толкіна

“Володар перстенів” –  популярна трилогія англійського письменника, вченого, філолога Дж. Р. Р. Толкіна. Написана у жанрі високого фентезі. Стала продовженням повісті “Гобіт, або Туди і Звідти”. Ці книги Толкін писав, пройшовши війну. Пережити її жахіття йому допомогли дружба і вірність.

Толкін зумів створити унікальний світ з ельфами, гномами, людьми, орками та іншими істотами. Двоє маленьких людей – гобітів – зуміли перемогти вселенське зло. Тому що вірили, допомагали один одному. Письменник нагадує, навіть вчинки маленької людини здатні повернути хід історії. Як це схоже на теперішні часи.

“1984” Джорджа Орвела

Ця книга допоможе залишитися людиною. Абсурд, який відбувається на сторінках книги, справжній. Суспільний лад, описаний у книзі, чимось нагадує, теперішню росію. Старший Брат, якого всі люблять і шанують, точно на когось схожий.

Головний герой деградує під впливом держави, його ламає система. Читаючи книгу, міркуємо – нас не зламати, бо ми згуртовані. Ми не будемо коритися, а боротимемося далі.

До теми: Роман “1984” вийшов друком 73 роки тому. Де його придбати у Франківську.

“Маленький принц” Антуан де Сент-Екзюпері

Цю книгу давно розібрали на цитати. І не дивно, бо вона сильна і метафорична. Ця казка-притча містить багато натяків, образів, запозичених з ХХ століття. Вони актуальні і зараз.

Справді, полюбити можна тільки серцем, а найголовнішого очима не побачиш. Ми відповідальні за тих, кого приручили. Як сумно, що про це забувають у цей важкий час.

Серія книги про Гаррі Поттера Джоан Роулінг

Популярна у всьому світі книга про те, як добро перемагає зло. Це не просто цікава історія про хлопчика, який вижив. А про любов і ненависть, дружбу та допомогу, вірність і зраду. Книга нам каже, разом легше боротися і перемагати. Зло – завжди нице, воно не знає любові, тому і програє.

Цей список можна і треба поширювати, бо він далеко не повний. Читайте, це зробить вас мужніми, як героїв книг.

Софія Сіренко

Нагору