Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Роман “1984” вийшов друком 73 роки тому. Де його придбати у Франківську

8 червня 1949 року вийшов друком роман-антиутопія “1984” англійського письменника  Джорджа Орвелла. Книга давно здобула свого читача, однак із повномасштабним вторгненням її популярність в Україні зросла. І не дивно – описане перегукується з режимом, який створила росія.

Інформатор поглянув, де можна купити книгу в Івано-Франківську.

Спершу ми завітали в книгарню “Є” на вулиці Мазепи. Роман “1984” там є лише в одному примірнику. Продавчиня нам розповіла, що його швидко розкуповують, особливо під час війни. Щомісяця замовляють по 15-20 книг.

У книгарні “Є” на стометрівці цієї книги немає. Можна також придбати інші книги письменника – “Данина Каталонії”, Колгосп тварин” та “У злиднях Парижа і Лондона”.

У “Букіністі” роман “1984” лежить поруч із “Заповітом” Шевченка, “Маленького принца” Екзюпері та книг відомих діячів, філософів (Фройд, Ніцше, Платон, Цезар). Антиутопію тут теж розкуповують чи не найбільше. Кілька книг ще є. Вартість – 145 грн.

Можна знайти Орвелла у двох примірниках на книжкових розкладках в центрі. Вартість – 115 грн.

В “Українській книзі” Орвелла немає.

Роман “1984” перекладений більше 60 мовами. У 2009 році її назвали найвагомішою книгою, написаною останніх 60 років. Образи тут сильні, гострі, актуальні.

Прочитайте, книга того вартує!

Читайте також: Пізнати Гуцульщину. У Франківську Василь Карп’юк презентував дитячі книги про Довбуша.

Софія Сіренко

Нагору