Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Франківську школярки зібрали більше 13 тисяч гривень на підтримку ЗСУ

Франківські школярки менш ніж за тиждень назбирали 13 700 гривень на підтримку ЗСУ. Дівчата продавали браслети, сплетені з резинок.

Повідомляє Інформатор.

Шестеро дівчаток вирішили допомогти нашим військовим і назбирати кошти. Ідею підказала продавчиня у магазині – її чоловік служить. Тож дівчатка накупили резинок і сплели браслети. Продавати вирішили у своєму дворі. Спочатку ставили табличку з оголошенням про продаж, однак це виявилося недієвим. Тож дівчатка просто підходили до людей з проханням купити браслетик. Дехто з мешканців віддавав кошти, коли дізнавався про допомогу для ЗСУ. Виручені кошти планують спрямувати на купівлю коліматорів.

Браслети з резинок зовсім нескладні, плетуться доволі швидко. Їх міряли або на собі, або ж на руках дорослих.

Дехто з батьків були здивовані сумою, що вдалося назбирати дівчаткам. Ми спитали в дітей, чому вирішили допомогти військовим. На що почули відповідь – хочеться, щоб була перемога.

Двоє інших дівчаток – Вероніка та Настя – теж продають браслети з резинок, але окремо від інших. Сім’ї дівчаток переїхали зі сходу України.

Мама Вероніки пані Світлана розповідає, кошти донька збирає для батька-волонтера. Він залишився у Харкові і створив СТО, де обслуговують машини захисників. Тому в сім’ї часто говорили про допомогу військовим. Вероніка це чула і одного дня вирішила долучитися. Жінка каже, дочка була наполеглива у своєму рішенні, тож у неї не було вибору, як помогти їй.

Кожен день команда батька Вероніки Андрія Гузенка ремонтує авто для фронту. Ви теж можете підтримати харків’ян. Номер картки чоловіка: 5457 0822 2134 2533.

Читайте також: Дітки збирали кошти для допомоги ЗСУ на території палацу Потоцьких.

Нагору