Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Один з франківських ВНЗ почав співпрацювати з IT-компанією

Івано-Франківський національний медичний університет підписав меморандум про співпрацю з IТ-компанією “Doctor Eleks”. Це компанія, яка займається розробкою медичної інформаційної системи з 1996 року. У 2008 році її рекомендували в МОЗ України для впровадження в медичних установах.

Пише Інформатор.

Так от, для студентів університету Doctor Eleks надасть безкоштовний доступ до цієї системи.

Програма дозволяє контролювати процес лікування пацієнта та систематизувати роботу медичної установи. Також вона допомагає у підвищення якості обслуговування пацієнтів.

Основна перевага системи – зменшення часу та ресурсів на пошук попередніх даних обстежень пацієнта, бо вони всі є в базі.

Доцентка кафедри медичної інформатики, медичної і біологічної фізики Юлія Мазуренко, яка стала ініціаторкою співпраці, каже:

«Маємо перспективу вивчення програми Doctor Eleks більш поглиблено на вибіркових курсах, адже вона використовується закладами охорони здоров’я, а практичні навички роботи з нею є важливими».

Станом на сьогоднішній день, системою від цієї IТ-компанії користується півтори тисячі українських медичних закладів та більше сотні медичних установ країн Європи.

Читайте до теми: Як уберегти свої зуби: поради стоматолога.

Нагору