Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Книга на вихідні. Олександр Завара “Песиголовець”

У п’ятницю ввечері ми традиційно пропонуємо вам обрати книгу на вихідні. Цього разу пропонуємо дещо “попсову”, але цікавезну книжку – роман “Песиголовець” Олександра Завара.

Інформатор розповідає, чому вона варта уваги.

Почнімо з того, що події тут частково розгортаються на Івано-Франківщині. Прикарпаття ви ще таким не бачили. А ще дія проходить у Києві та Мелітополі.

Роман вийшов у 2017 році у “Видавництві Жупанського”, обсяг – 248 сторінок. Текст поділений фактично на шість розділів, кожен із них має епіграф – цитату з якогось відомого музичного хіта. Читається книга на одному диханні.

У центрі оповіді – історія письменника Юрка Побивана. Раніше він був богемною людиною, але змінився, бо не хотів втратити сім’ю. Його кар’єра йде на спад, він дуже хоче написати нову книгу, яка принесе йому популярність. У пошуках натхнення і цікавих історій він вирушає на Франківщину. Начебто тут є Галявина вічної роси. Чому туди? Бо на цьому місці було колись поселення полян, нащадки яких вірять у людей із головами псів. І одного з таких Юрко таки знайде…

Мандрівка дуже міняє його життя. У цю подорож він узяв двох доньок – Іванну і Софію. А потім з його Іванкою (і не тільки) стали відбуватися дивні речі. Варто було придивитися лише до її погляду… А що було далі – читайте у книзі.

Повірте, у книзі є моменти, що вас здивують, можливо, і злякають. Вона приправлена містикою і фантастикою, така собі похмура казка. Більше карт не розкриваємо.

Автор – Олександр Завара – дебютував у літературі у 2013 році з романом “IQ=FAQ”.

Звертаємо вашу увагу і на лаконічну чорно-білу обкладинку.

Читайте також: Книга на вихідні. Ганна Городецька “Інша Марія”.

Нагору