Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

На 2 роки засудили чоловіка, який на смерть збив жінку в Івано-Франківську

Івано-Франківський міський суд виніс рішення про ув’язнення винуватця ДТП терміном на 2 роки. Аварія сталася на вулиці Степана Бандери в напрямку вулиці Сахарова.

Пише Інформатор.

Смертельна ДТП відбулася 28 жовтня 2019 року. Керманич авто “Citroen Berlingo” наближався до нерегульованого пішохідного переходу. Він не врахував ситуацію на дорозі і не дотримався безпечної швидкості руху, внаслідок чого збив жінку.

Потерпіла отримала травми голови і крововиливи, а згодом померла.

У суді чоловік визнав свою провину. Розповів, що після ДТП одразу підійшов до постраждалої, яка ще була при свідомості. Він викликав швидку і оплатив медикаменти для лікування. Зазначив, що має 10 років водійського стажу, але через те, що жінка переходила дорогу на нерегульованому переході, не встиг загальмувати.

Чоловік просив звільнити його від відбування покарання з випробуванням.

У суді також виступила подруга і сусідка загиблої. Вона сказала, що похорон жінки та придбання пам’ятника оплатила своїм коштом, оскільки в загиблої немає родичів. Також вказала, що після ДТП потерпіла знаходилась при свідомості і повідомила їй, що переходила дорогу на пішохідному переході, не порушуючи ПДР, однак нічого не пам’ятає про деталі аварії.

Суд ухвалив рішення визнати чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України та із застосуванням ч.1 ст.69 КК України призначив йому покарання у – два роки за гратами з позбавлення права керувати автівками на два роки.

Читайте також: На Прикарпатті за насильство над сестрою чоловік отримав 10 днів арешту.

Нагору