Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Франківські студенти влаштували ярмарок, аби підтримати своїх колег на фронті

Сьогодні, 24 серпня, у Прикарпатському університеті проходить благодійник ярмарок на підтримку ЗСУ.

Повідомляє Інформатор.

Тут можна прибрати смаколики, солодощі: горішки, кекси, пончики, печиво, браслети та підвіски з бісеру, обереги. Ярмарок працюватиме до 16 год.

У лавах ЗСУ служать 53 студентів ПНУ.

Тетяна прийшла на ярмарок разом з сином Миколою, вони придбали солодощі й браслет. На її думку, такі ініціативи дуже потрібні. Працею долучатися до перемоги — дуже добре. Жінка каже, сумно, що студенти воюють, а не навчаються. Однак з іншого боку вони долучаються до нашої перемоги – воюють на тому фронті, який важливіший.

Взяли участь у ярмарку і студенти, викладачі Факультету філології. Кожен долучився, як міг. А ще філологи безпосередньо перераховують кошти воїнам або ж їхнім родичам. Загалом на факультеті зібрали більше 20 тисяч гривень на потреби ЗСУ.

“Це один із заходів у системі волонтерської роботи, яку виконують наші студенти та викладачі. Думаю, це символічно, що 24 Серпня, на День Незалежності, ми намагаємося допомогти тим, хто зараз на фронті. Це волонтерська допомога, якою мають займатися всі на свої місцях, хто би де не знаходився“, – зауважив декан факультету філології Роман Голод.

Іванна  — студентка Факультету психології, на ярмарку разом з мамою Тетяною, сестричкою Катею та подругою Олею. Вони продають пряники, обереги на вироби з бісеру.

“Взяла участь у ярмарку, бо хочу допомогти чимось нашим воїнам. Ми зробили пряники, обереги освячені з ладанкою. Ми з мамою пекли пряники, а дівчата плели вироби з бісеру та резинок”, – каже Іванна.

Софія Сіренко

Нагору